2015. február 4., szerda

Eltűntek az ékezetes betűk

Eltűntek az ékezetes betűk

Amit észrevettem az iménti oldallal kapcsoaltban, hogy az IE-ben a Nézet-Kódolás Nyugat-európai (ISO). Ha átállítom Közép-Európai (ISO)-ra akkor már helyesen jelenik meg, az ékezetes betűk visszajönnek. DELL) és eltüntek az ékezetes betűk. Szégyellem, de elfelejtettem, hogy sikerült még tavasszal átállítani.


Windows -ből eltűntek a betük. Se a desktop ikonjai alatt, se a menükben, nincsenek karakterek. A telepített programoknál nincs gon ott minden látszik. Valakinek valami ötlete? Szerintem sokan jártak már úgy, hogy eltűntek az ékezetes billentyűk a billentyűzetéről, és nem tudta, hogy miért.


Fletelepítettem az opencart-ot (.8.b), megkaptam az alap webshop-ot, majd feltelepítettem a hozzá tartozó magyarnyelvű kiegészítőt, ennek hatására az alap webshop-om magyarnyelvű feliratokkal rendelkezett. Feltelepítettem egy Template-t, melynek hatására van ahol eltűntek az ékezetes betűk , van ahol megmaradtak. Tudnátok mondani böngésző tisztító programot?


Eltűntek az ékezetes betűk

Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. Azt értem ez alatt, hogy az ékezetes betűk , meg ilyenek eltűntek ! En angol kiosztast hasznalok most is. Ha nagyon kell magyar, akkor az van, hogy az Alt Gr-el egyutt leutve egy billentyut, azt kapom, ami magyar billentyuzeten ott lenne.


Az Adobe Flash player kért nekem frissítést, ami nem futott le. Mindenre azt a hibaüzenetet kapom, hogy meghiúsult, ellenőrizzem a net kapcsolatot. Viszont az rendben van, ezt a topicot is erről a gépről írom.


Sikerült megoldani a webklienseink közötti karakterkodolással kapcsolatos kompatibilitási problémát, így mostmár minden esetben helyesen jelennek meg az ékezetes betűk , eltűntek a krix-kraxok. Oldalunk bekerült a nemzetközi SearchIRC adatbázisába (részletek: elérhetőségek menüpont). Részletes, óránkénti élő statisztika. Mivel a román helyesírás és így a magyar szerint is rossz (bár a románoknál még szükséges rossz) a cedillás alak, ezért azt nem helyes használni a magyar pédiában.


Marad két lehetőség, a helyes ékezetes betűk vagy az ékezet nélküli s, illetve t használata. Néhány korábbi jegyzetemből - közte igényesnek remélt irodalmi szövegekből - a korábbi hibátlan megjelenés után -, anélkül, hogy hozzájuk nyúltam volna, eltűntek a dupla hosszú ékezetes karakterek, az az ő és ű betűk. Három hátasféle fordul elő: A faji hátasok (racial mount) a karakter fajára szabott hátas. Ezek a hátasok az adott faj fővárosán belül, kívül vagy a kezdő régió egyik távoli zugában található város telephelyén vásárolhatóak meg, egyúttal a karakter itt tanulhatja meg a lovaglás alapjait is.


Természetesen ez még nem a végleges változat, jelenleg is készülnek az ékezetes betűk a játékhoz. Meg dolgozunk a fordításon is. Sőt, menet közben zajlik a szövegek átnézése, javítása. A szövegrészek másolása és beillesztése (copypaste) elérhető és átgondolt módon működik, habár a funkciók közötti átvitel során olykor eltűntek az ékezetes betűk ékezetei - ez azonban nyilván javítható hiba, amit egy 1. Az iOS végleges változat feltelepítése után néhány komoly problémával találkoztunk. Nem mindig lehetséges az ékezetes betűk bevitele a virtuális billentyűzeten tíz ujjas gépelési módot használva.


Az üzenetek törlése rotor művelettel látszólag nem törli a beszélgetéseket. Addig is, amíg ki nem alakítjuk a Súgó menüpontban az új leírásainkat, ide berakom a régi fórumra készült leírást változatlan formában. A formázás itt-ott még biztos nem tökéletes, majd még végigmegyek egyszer rajta és kipofozom. A szakkifejezések magyarázata egy későbbi fejezetben szerepel.


Egy fiatal motoros mérnök túráinak és kirándulásainak online útinaplója, valamint írási szenvedélyének alkotási színtere. Holnap érkezik a csomagom, már nagyon várom! Egy apró észrevétel - elnézést, ha jelezte már valaki, nem olvastam az összes hozzászólás összes sorát - a mailen küldött visszaigazolás (rendelés rögzítés) sajnos nehezen olvasható, mert az ékezetes betűk helyett mindenféle fura karakter mutatkozik. Apple pár perce elérhetővé tette az iOS 9. OS harmadik bétáját is a fejlesztők számára.


Szinte napra pontosan három héttel az iOS 8. Tunes-ban vásárolt csengőhangok esetleges eltűnését eredményező gondot javítja. Most hogy ránéztem az oldalamra feltűnt, hogy a szerveremen megjelenített szövegekből eltűntek az ékezetes betűk. Csak az első pillanatban esett rosszul. Az A betűsök alapján megcsinálom a többit is.


Azért néhány hétig el fog tartani csak a budapesti utcajegyzék, de rendelkezésemre áll a többi településé is, de azokat előtte még át kell néznem, mert 2-évesek az adatok. Messenger nem támogatja ezt a lehetőséget. Megnyitottam a Word-öt, hogy ezt a pár sort tesztként papírra vessem.


Az I görög neve (iota, ι) egy mondásunkban is megőrződött: jottányit sem enged: azaz a legjelentéktelenebb méretű, apró vonásnyi méretűt sem enged (ekkor még nem volt pont az i-n: lásd: ékezetes betűk ). Kapcsolatuk miatt vannak egymás mellett az ABC-ben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések