2015. február 13., péntek

Megcsalás lelki okai

Megfigyelésem szerint van, akinek ez szokott jobban fájni, van, akinek az. Most az érzelmi megcsalásról írok néhány gondolatot. A lelki hűtlenség nem a “klasszikus” megcsalás , amikor a párunk valaki mással van a hátunk mögött, valamilyen intim fizikai kapcsolatot létesít valakivel. A lelki vonzódás általában belül megy végbe, vagyis a párunk valaki más után kezd vágyódni, valaki máshoz kötődik érzelmileg. Nagyon gyakori az az elhatárolása a megcsalásoknak, hogy létezik testi, szexuális jellegű megcsalás , illetve létezik érzelmi, lelki megcsalás.


A megcsalás oka és a női bulvár sajtó. Ha a megcsalás okai férfiaknál kifejezést írod be a keresőbe, akkor 17. Megcsalás még a legszorosabb párkapcsolatot is próbára teszi. Az árulás és bizalmatlanság, bűnösség és bűntudat, düh és bizonytalanság érzését hagyva maga után, a házastársak életében.


A kutatások igyekeztek feltérképezni, mi a leggyakoribb oka , ha valaki más ágyában keresi a boldogságot. Testi betegség lelki okai. A depresszió például olyan mentális betegség, amely súlyosan megzavarja az ember érzelmi egyensúlyát, tartósan és lényegesen rontja az életminőséget (a munkaképességet és a személyes kapcsolatokat). Szörnyű csomagokat, lelki terheket, amiknek a közlését, leírását már tervezem (fejben meg van), de lelkileg még tudom, hogy nem állok készen rá. Kisebb csoportokban, önismereti tréningeket bátran vállalom már őket, de így a nagy nyilvánosság előtt még nincs erőm hozzá.


Betegségek lelki okai. Mi az érzelmi, lelki megcsalás oka ? Látszólag megalázóbb is lehet a megcsalt fél számára ez a típusú megcsalás, hiszen azon a tényen kívül, hogy megcsalták, azzal is szembe kell néznie, hogy társa már “nem szereti”, máshoz, vagy máshoz is kötődik érzelmileg – ezt pedig sokszor nehezebb feldolgozni, mint a megcsalás fizikai részét. De bármi is a hűtlenség oka, az amúgy is meggyengült kapcsolatot pusztítja, mérgezi. Kevés dolog rombolja jobban az önértékelést, a bizalmat és önbizalmat, mint a hűtlenség.


Természetesen az előbbi tényezőkön kívül még számtalan hatás vezethet a félrelépésig, felsorolásuk lehetetlen is volna. Igyekeztem közülük a legjelentősebbeket kiemelni. A példák is mutatják, hogy a konkrét megcsalás egy sokkal korábban kezdődő folyamat kicsúcsosodása. Módszerek a megcsalás 1. Aki a megcsalás útját választja, aki tudatosan meghozza ezt a döntést, az fél. Méghozzá attól fél, hogy ő maga kevés és értéktelen.


Megcsalás lelki okai

Ha nem félne, akkor nem játszmázna, hanem nyíltan vállalná az érzéseit és a tetteit. Ismét egy vendégszerzőt üdvözölhetünk Gál Csaba transzperszonális pszichológiával foglalkozó oktató személyében, aki egy nagyon izgalmas és különleges. A partner kapcsolat szellemi- lelki téren zavart mutat.


Az érintett fél lehet a házastárs, barát, gyermekek, munkahelyi főnők vagy munkatárs. Okai megegyeznek az emlőráknál leírtakkal. Ez a három sík a fizikai, szellemi és lelki síkok.


No de lehet-e csak lelki megcsalásról beszélni, vagy az már a testi megcsalás első lépcsőfoka? Mi a nagyobb gond: ha testi, vagy ha lelki megcsalás van? Van ilyen kategória egyáltalán?


A válasz egyszerre igen, és nem. Ugyanúgy, ahogyan a testi megcsalásnak, a lelki megcsalásnak is lehetnek fokozatai. Ez esetben csak részben a szexért történik a megcsalás , a kutatások azt mutatják, hogy a harmadik fél feltűnése a házasságban a lelki hiányokkal magyarázható.


Ilyen esetekben tapasztalható, hogy a megcsaló fél otthon is a másikra gondol, a másik mosolyára, nevetésére, gondoskodására vágyik, szívesebben vele beszélné. Lelki oka általában érzelmi sokk. Régi sérelmeket, a múltammal kapcsolatos negatív dolgokat „dédelgetek” magamban, amelyek felhalmozódnak, és szilárd formát öltenek.


Rá kell ébrednem, hogy a daganat, torlaszt állítva, energiámnak egy részének útjában áll. Talán lelki okai vannak…? A meddőség lelki okainak megtalálása sokkal bonyolultabb, mint bevenni egy tablettát, mert fel nem ismert, elfojtott, mélyen eltemetett érzelmekhez kapcsolódik. A lelki ok is tünet, és ha a tudattalanból sikerül felhozni az okot, a megtalált ok feloldja a szorongást, és így a meddőség, mint tünet. Ha így tenne, akkor a magas vérnyomás lelki okai is okafogyottá válnának.


Megcsalás lelki okai

Másokkal fennálló konfliktusa, nézeteltérése esetén ahelyett, hogy magába fojtaná az érzelmeit, inkább igyekezzen őszintén beszélni az érzéseiről, és arról, hogy ez nem jó Önnek. Női tartalmak és szolgáltatások egy helyen: frizurapróba, horoszkópok, jósprogramok, diéták, edzéstervek, receptek, szépségápolás, egészség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések