2015. február 4., szerda

Lósóska a méheknek

Főzetet készítünk: 1-órán keresztül hideg vízben áztatni, puhítani. Ezután a növényi részeket a kellő mennyiségű vízzel együtt felforraljuk, legalább 2-percig forrásban tartjuk, majd azonnal leszűrjük. Lykoi are genetically distinct from the Canadian Sphynx.


The hair coat is unique in appearance in that it resembles the coat of an opossum when mostly coated. Standards call for a solid black roan coat, a wedge-shaped hea and a lithe body of solid weight without excessive bulk. A szakemberek bíznak abban, hogy megfelelő mennyiségű mézet sikerült a méheknek repcéből gyűjteniük.


Még hogy cukros vizet kell kirakni a méheknek ? A mostani szárazság kihat a növények nektártermelésére, nagyon várják a méhészek is a csapadékot. Robbanásszerűen növeli az energiaszintet, serkenti a család fejlődését, az anya fiasítását. Lósóska és fehérüröm teát szoktam főzni ilyenkor a méheknek. Van arra valami megoldás, hogy egy hetit lefőzzek és valahogyan eltartsan a kész teát?


Lósóska a méheknek

Vagy marad a frissen főzögetés? A cukrot a méheknek invertálniuk kell, vagyis a répacukrot gyümölcs-és szőlőcukorra bontaniuk. A cukor vagy a cukorszirup olyan, mintha az ember csak üres fehér kenyeret enne.


Vannak törekvések arra, hogy fertőzésvesztélytől mentesen természetesebb táplálékot adjanak a méheknek. Mindkét esetben a hordáshoz kell alkalmazkodni. A méhek ősei a szitásdarazsakhoz (Crabronidae) hasonló fajok voltak, és ennek megfelelően más rovarokra vadásztak. A ragadozó, húsfogyasztó életmódról feltehetőleg akkor váltottak pollengyűjtésre, amikor viráglátogató, pollenfogyasztó rovarok lettek zsákmányállataik, és a darazsak lárvái a pollennel borított rovarokat fogyasztották el.


Lósóska a méheknek

Nozéma elleni kezelésre keresnék hatékony alternatívát. Tea egyvelegekkel (fehérüröm, lósóska , tölgyfakéreg) itattuk méheinket de a spóraszám nem hajlandó csökkenni. Jelzem tünet nincs, bár nem minden ürülék hurkás a kaptárak körül, van fos is. A kaptárban nem űrítkeznek.


Ezenkívül ültessünk olyan növényeket, melyeket a méhek nagyon szeretnek, mint az kasvirág, a krókusz, a jácint, a körömvirág. Egy innovatív találmány is született, az ún. We find evidence for a Romani genetic lineage in England long before their recorded arrival there. The most likely explanations are that either the historical.


Sokaknak fejtörést okoz, hogy milyen virágzó növényekkel kedveskedjenek a lepkéknek, méheknek és persze saját maguknak ősszel. A jó hír az, hogy vannak olyan növények, amelyek töretlenül, egészen a tartós fagyokig virágoznak. Sajnos a méheket a kihalás veszélye fenyegeti , többek között a méhlegelők hiánya miatt, ahonnan megfelelő mennyiségű és minőségű virágport takaríthatnának be apró barátaink. Országos kampányunk lezárult. Bross Péter azt mondta, a növények virágzási időszaka.


A saját kertedben is nagyon sokat segíthetsz a méheknek. Kertészkedés közben pár apró dologgal is nagy javukra válhatsz a beporzóknak. Ezzel táplálékhoz segíted kerted hasznos kis vendégeit. A takarmányélesztő 1-os sörélesztőből készül, amely a sör előállításához szükséges folyamatból nyerhető. Ez egy speciális technológia segítségével van megszárítva és inaktiválva.


Lósóska a méheknek

A virágporra a méheknek fehérjeforrásként van szükségük. Vérszegény gyermekekben a virágpor fokozza a vörösvértestek gyarapodását. Fák könnye, vagyis a gyantás méhszurok, hétköznapi nevén propolisz, amit a méheknek köszönhetünk. A méhek propolisszal fertőtlenítik a kaptárt, a kórokozók ellen. A propolisz az embert is megvédi a káros mikroorganizmusoktól.


Jó hír a méhészeknek: bebizonyosodott, hogy oxálsav-glicerin keverék cellulóz alapon való beadásával sikeresen lehet védekezni a varroa atka ellen. Még nem teljesen világos, mi az ideális oxálsav-glicerin arány, vagy hogy mennyiben fontos ügyelni a hordozó telítettségére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések