2016. február 19., péntek

Deák ferenc gimnázium felvett tanulók

A diákok egy hónapon keresztül - szinte minden tantárgyhoz kapcsolódóan - tanulmányi versenyeken vehetnek részt, ahol megmérettethetik tudásukat, ismereteiket. Kérjük, hozzátok magatokkal a nálatok lapuló relikviákat, hogy közösen idézhessük fel a múltat. Valamennyi tanuló ( felvett és elutasított) levélben kap értesítést a felvételi eredményről. Kérjük régi diákjainkat, hogy akinek megvan az osztályuk innen hiányzó tablóképe, e-mailben szíveskedjék elküldeni az iskola deak.


Az ötnapos program számtalan érdekességet kínál az iskola több mint 4tanulója számára. A felvett diákok a felvételi értesítés után nyilatkoznak és rangsort állítanak arról, melyik nyelvet szeretnék második idegen nyelvként tanulni. A második idegen nyelvi csoportok kialakításánál az iskola humánpolitikai szempontokat is kénytelen figyelembe venni, de az alapelv az, hogy egy adott osztályban az oda felvett. Ennek nyomát emléktábla őrzi. EMMI rendelete a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló rendelet 33.


Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari. Standardizált átlagos képességek szövegértésből Az Önök iskolájának átlagos. Differenciált térrendszerű, nyitott és fedett terekkel egyaránt rendelkező épület.


A tanulók kiértesítése a felvételi eredményről. Három főbb csoport alkotja a diákságot: a szegediek, a bejárók és a kollégisták. HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról.


Ezt a képzést választható keretben a felvett tanulók ¼ része számára kínáljuk. A már felvett tanulók általános tehetséggondozó képzésben részesülnek, ahol 9. A rendezvényt a legendássá vált, Szegeden egyedülálló iskolai nagyzenekar, a Deák Big Band nyitotta meg, majd az iskola megbízott intézményvezetője, Faragó Klára köszöntötte a jelenlévőket. A kollégium célja volt, hogy a gimnáziumba felvett vidéki leánytanulóknak biztosítson nyugodt tanulási lehetőségeket. Az előadók arra keresték a választ, hogy mi áll a hátterében azoknak a változásoknak, melyek az iskolák mindennapjait is érintik.


Szülőháza csaknem változatlan formában ma is áll. A verseny többek között a tanulók ügyességét, gyorsaságát és kreativitását vette igénybe. A galériában láthatunk erről többet, ami folyamatosan bővül. Az ideiglenes felvételi rangsor kihirdetése április 08. Az idegen nyelvi előkészítő csoportban az első évet követő négy évben a tanulók magas óraszámban közgazdasági jellegű tantárgyakat tanulnak.


Az első (9.) évfolyamon magas óraszámban – heti órában – oktatjuk az idegen nyelvet, órában az informatikát. Célkitűzésünk, hogy a törvény adta lehetőségeket kihasználva, négy és öt évfolyamos képzés keretében az Európai Uniós igényekhez igazodva kiemelkedő színvonalon kompetencia alapon innovatívan tanítsuk diákjainkat. Felvételi előkészítő a felvételiző 6. Szalézi Szent Ferenc Gimnázium felvételi előkészítőt szervez. Az évtizedek során a Ságvári Endre Gimnázium folyamatosan egyre keresettebbé vált: évről évre több tanuló jelentkezett, a felvett diákok átlageredménye szinte minden esztendőben javult. A beiskolázott tanulók átlageredménye elérte a 8-et, a gimnázium összes diákjának tanulmányi átlaga pedig 1-re emelkedett.


A felvett tanulók számára nyelvi felmérést tartunk, hogy az első idegen nyelvet ki-ki a maga szintjének megfelelő csoportban tanulhassa. Rózsa Ferenc Gimnázium néven olyan értékes szellemi tőkét halmozott fel, amely országosan is ismert és elismert iskolává tette. Diákjainkat tágas tantermek, előadók, szaktantermek sora várja.


Külső Magyar Királyi Állami Főgimnázium néven. Városliget mellett, az Ajtósi Dürer sorra nyíló szecessziós épületben. Tanévkezdési információk.


Az eseményre nem kell ünneplőben jönni, elég a hétköznapi rendezett ruházat. Az első év kéttannyelvű előkészítő évfolyam (KNY), ahol a tanulók magas óraszámban tanulják a spanyol nyelvet, melynek köszönhetően már a középfokú nyelvvizsga szintjét is elérhetik, valamint ez lehetővé teszi számukra, hogy a következő, 9-12. Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartói Irodája „FOR EUROPE” címmel európai uniós témájú versenyt szervezett középiskolás diákoknak.


A folyamat különbözik a negyedikes és a nyolcadikos tanulók esetében. A jelentkezési lapokat az általános iskola készíti el a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben, majd juttatja el őket a középfokú iskolákba és az Oktatási Hivatal győri központjába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések