2016. február 3., szerda

Drótszőrű magyar vizsla kölyök

Szerzői jogi védelem alatt álló oldal. A weboldal süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi szabályzat rendelkezései szerint. Drótszőrű magyar vizsla története. A drótszőrű magyar vizsla nem “dicsekedhet” holmi nagy múlttal.


A magyar vizsla drótszőrű változata korántsem tekint vissza olyan hosszú múltra, mint a rövidszőrű magyar vizsláé. A rövidszőrű almokban időről időre feltűntek az elvárttól eltérő szőrminőségű egyedek. Az első hullám kutyái már kezdetben is igen biztató képet mutattak.


Fajtatiszta jellegű magyar vizsla kiskutyák eladóak, chip nélkül. Magyar vizsla fajtatiszta jellegű. A kölykök aktívan vadászó, jó idegrendszeru szülőktől származnak. Oltva és feregtelenitve vannak. Rövidszőrű magyar vizsla története.


A magyar vizsláról teljes bizonyossággal csak annyit tudunk, hogy régi magyar vadászkutya, valamint hogy több fajtából alakult ki. Egyesek szerint a magyar vizslát az angol sárga vizsla , a pointer és egy ősi, zsemlyesárga magyar vizslából tenyésztették ki. Intelligens, állhatatos, kitartó, ám néha szeszélyes, makacs. STOP CHASING or LUNGING at CARS on a Walk!


K alom kölykei (szuka, kan) Kölykök foglalhatók! A kutyák szeretete miatt már kiskorom óta szerettem volna egy kiskutyát, de pár gyenge próbálkozás után, és mert panelházban laktunk, letettem erről a vágyálomról egyelőre. A nyolcadik században a magyar bárók a fajtát vadászatra és státusz szimbólumként tartották.


Drótszőrű magyar vizsla kölyök

A magyar nyelvben a vizsla szót, valószínűleg a vigy, vizs, vis alakból képezték, melynek jelentése vigyáz vagy vizslat. A török hódoltság korában megjelent hazánkban a törökök sárga vadászkutyája a sloughi , amely kereszteződött az itt élő vadászkutyákkal és kialakult vizslánk alaptípusa. A „ magyar vizsla “ elnevezéssel tulajdonképpen a drótszőrű magyar vizslára is gondolnak. Ez nem a rövidszőrű magyar vizsla egy változata, hanem egy önálló fajta, amely a rövidszőrű magyar vizsla és a drótszőrű német vizsla keresztezéséből jött létre.


E pár év alatt a fajta iránti „szerelem” véglegessé vált, mivel a rövidszőrű magyar vizsla kedvessége, intelligenciája, eleganciája és munkabírása egy életre lenyűgözött. Többen, többhelyütt kongattuk már a vészharangot, hogy nemzeti kincseink, a magyar fajták bizony jó ideje méltatlanul parkolópályára kerültek. Ez alól a drótszőrű magyar vizsla sem kivétel, noha rövidszőrű rokona - magyar fajtáink között talán kiemelkedő módon - igen sikeres karriert futott be, a külföldi divatfajtákkal vívott szoros verseny ellenére is. Háromszor volt az év magyar vizslája.


Rövid és drótszőrű magyar vizslák között volt kiosztva a cím, ezt a klub hirdette meg. Ilyenkor egybeveszik a kiállítás és a munkaeredményeket. Három évig volt a legeredményesebb kutya, ráadásul az első drótszőrű magyar vizsla , aki valaha megkapta, számos kitüntetés és díj. A vizslák a leggyakrabban használt vadászkutyák.


Mindegyikükre vonatkozik, hogy a vadásznak megmutatják az általuk észlelt vadat. Ezt angolul „pointing”-nak (jelentése: mutatás) nevezik. A német drótszőrű vizsla egy energikus, aktív vadász, aki imád a szabadban lenni.


Drótszőrű magyar vizsla kölyök

Sok testmozgásra van szüksége minden nap. Nagyon szeret túrázni és futni. Mozgásigénye nagy, de ha megkapta a megfelelő mozgást, akkor nyugodtan viselkedik a lakásban. Elsősorban azonban vadászkutya, aki nagyon szereti ha van dolga.


Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések