2015. május 5., kedd

Bal borda fájdalom

Bal borda fájdalom

Az epehólyag krónikus gyulladása szintén a bordák jobb oldalán érezhetőek, illetveepekőképződése esetén a felhastól ebbe az irányba sugárzó, rendkívül intenzív fájdalom tapasztalható. Fájdalom a bal bordaív alatt. Bordáink bal oldalán elsősorban a lép elváltozásai jeleznek tüneteket.


A bal bordaív alatti fájdalom. A haránt vastagbél és a vastagbél leszálló ágának, illetve a vékonybeleknek eltérései is. A fájdalom a mellkasba, a hátba, vagy akár a bal vállba is kisugározhat. A lép megnagyobbodását a szakemberek általában ki is tudják tapintani, de a diagnózist ultrahangos vizsgálattal erősíthetik meg.


Erős fájdalom a bal bordaív alatt: gondok a hasnyálmiriggyel? Bal bordák alatti fájdalom komolyabb okai. Más a helyzet azonban, ha valamelyik belső szerv érintett a dologban.


Bal borda fájdalom

A hasnyálmirigy, bár a testben inkább középen helyezkedik el, felelős lehet a fájdalomért. Egy gyulladás vagy egy daganat által okozott fájdalom is kisugározhat a test bal oldalára. Szívünk és tüdőnk gondosan védett helyen, a mellüregben helyezkednek el, a szegycsont, a bordák és a gerincoszlop által határolva. Eme csontos „kosártól” a mellhártya két rétege választja el, melynek belső lemeze a szerveket borítja, külső lemeze pedig szorosan a már. Valamikor intenzívebben fáj.


Megfigyeltem, hogyha kevesebbet eszem, akkor elviselhetőbb. Nem tudom, hogy van e köze hozzá, de egy ideje észrevettem, hogy a bal bordaívem egy kicsit jobban kiáll. Lép gyulladása: az alsó borda alatt jelentkező fájdalom , amit gyulladás, de hasi trauma vagy vírusfertőzés is okozhat. Bizonyos esetekben, ha a lép megrepe a fájdalom hirtelen jelentkező és súlyos.


Bár a szív valóban bal oldalon van, az American Heart Association szerint a szívinfarktus során leggyakrabban a mellkas közepén jelentkezik a fájdalom , bár valóban előfordul, hogy a bal oldalra koncentrálódik. Egy nagyon erős, nyomó vagy préselő érzésről van szó, amely tovább tart néhány percnél és vissza-visszatér. Idült gyulladás esetén (alkohol!) étkezés után jelentkezik a bal bordaív alatt kezdődő és övszerűen körbeérő fájdalom. Ezért a diagnózis kérdésének, és ennek megfelelően a fájdalom eredetének eldöntéséhez figyelembe kell venni a teljes klinikai képet, az összes. Szúró fájdalom bal oldalon Kérdés: éves nő vagyok, hete tűnt fel, hogy a bal bordaív alatt, kicsit oldalt, néha-néha szúró fájdalmat érzek.


Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, azt hittem, levegő szorult be. Ebben az esetben a fájdalom a bal oldalon jelenik meg, és többet ad az elsőnek, a beteg úgy érzi, hogy kényelmetlenséget tapasztal. Az interosztális neuralgia által okozott fájdalom terjed az interosztális izmok mentén, és nő a köhögés, a mély lélegzés és a dübörgés. Ezek azonban leesnek, amikor a fájdalom zóna melegszik és nyugodt. A bordaközi fájdalom az esetek jelentős részében izomhúzódásnak tudható be, bár jónéhány más ok is állhat a kínzó érzés mögött.


A hasüregben helyezkedik el szinte az összes fontos szervünk, ezért a hasi fájdalmat nem szabad figyelmen kívül hagyni. Előfordulhat ugyan, hogy csak az idegesség miatt fáj a hasunk, esetleg olyan dolgot ettünk, ami megviseli a szervezetünket, de a hasi fájdalom igen súlyos, akár életveszélyes betegségek tünete is lehet. Noha az egyszerű bordatörés nagyon fájdalmas lehet, nem valószínű, hogy komoly orvosi problémát okoz, és többnyire minden beavatkozás nélkül néhány hét alatt meggyógyul.


Ha azonban a törött borda átlyukasztja a tüdőt, életveszélyes légmellet okozhat. A mellkasi fájdalom lehet éles, szúró vagy tompa, jelentkezhet hullámokban vagy állandóan. Az ilyen fájdalommal mindenképpen orvoshoz kell fordulni, mert a kiváltó ok lehet egyszerűen elmulasztható, de a fájdalom akár életveszélyes helyzetet is jelezhet. Mellkasi fájdalom esetén - különösen, ha az a bal oldalon jelentkezik - a legtöbben azt gondolják, hogy a szívükkel van baj. A kérdés a bal bordaív volt :) Lép van arra.


Ha volt masszív gyógyszeres kezelésed mostanában az okozhat enyhe fájdalmat ott. Esetleg egy gyomor-bélrendszeri fertőzés a vastagbél leszálló ágának felső hányadában, nekem egyszer ez okozott ilyen szúró tüneteket. Embernél a mellkasi fájdalom viszonylag gyakran fellépő panasz, mely többféle betegség tünete is lehet. A mellkasban helyezkedik el a szív és a belé futó illetve belőle kilépő nagyerek (pl. az aorta), a két tüdő és a légutak (légcső, hörgők), a nyelőcső valamint a csecsemőmirigy. A hasi fájdalom jellege és helye utalhat a beteg szervre.


A zsigeri fájdalom (üreges szerv feszülése okozza) inkább a has középvonala felé mutató, kevésbé egy helyre koncentrált. A vékonybél fájdalma a köldök felett vagy körül jelentkezik, görcsös jellegű. A vastagbél fájdalma az alhasban jelentkezik inkább.


Bal borda fájdalom

Gyorsan gyakran futó gyaloglással a bal borda alatt varrás fájdalmat okoz - ez sok teljesen egészséges embernél történik. A membrán olyan izom, amely a hasüreg felső részében helyezkedik el, és elválasztja a mellkasától. A membránban van egy lyuk, amelyen keresztül a nyelőcső áthalad. Meg kell érteni, miért van fájdalom a bal borda alatt - az okok és a kezelés. Minden alkalommal, amikor fájdalmat érzünk ezen a területen, egy hangulat azt mondja, hogy az egyik testrendszerben valamilyen hiba történt.


Annak ellenére, hogy a bordákban a fájdalom van jelen, a probléma az egyik belső szervben van. Július óta a bal bordaív alatt feszülést érzek - főleg görnyedten ülő pozitúrában -, mintha lenne ott valami gombóc. Gyomorfekély-, nyombélfekély okozta hasi fájdalom. Többnyire gyomortáji, de lehet jobb vagy bal bordaív alatti fájdalom is, mely étkezéseket követően kezdődik vagy fokozódik és görcsös vagy égő jellegű. Epegörcs (epekólika) Epehólyag kövesség, illetve gyulladás és epeúti kövesség, illetve gyulladás okozhatja.


A kismedencei fájdalom a has alsó, köldök alatti részén érezhető. Több átmeneti probléma és betegség is okozhatja, úgymint nőgyógyászati gondok vagy emésztőrendszeri kórképek. Bár pontos diagnózist csak az orvos állíthat fel, nem árt, ha tudo mik a lehetőségek. Az érzések jellege, intenzitása és további tünetei segítenek azonosítani az okot, és időben kiküszöbölni.


Milyen szervek okozhatnak fájdalmat?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések