2015. május 5., kedd

Y generáció tulajdonságai

Y generáció tulajdonságai

Az Y generáció fizetés szempontjából kényes réteg - talán még sosem volt ennyire egyforma ez a generáció világszerte, mint amilyen most. A különbség egy amerikai és egy magyar fiatal vágyaik között pusztán az anyagi helyzet, hogy mit engedhet meg magának és mit nem. Mitől annyira mások ezek a generációk?


Y generáció tulajdonságai

Hogyan befolyásolják őket ezek a különbségek a munka világában? A negyvenesek és húszasok előnyös tulajdonságai egyesülnek a xennialokban. Nincs több nyugtalan éjszakája annak, aki nem találta a helyét sem az X- generáció , sem pedig az Y -korosztály kötelékében. Szórakozni szeretnének, jó akarják érezni magukat. Számukra a felsőfokú tanulmányok nem csak a tanulásról, előadásokról szóltak, hanem a barátokról, bulikról és fesztiválokról.


Nem csoda, hogy ezeket továbbra is szeretnék élvezni. Számukra már létszükséglet a webes háló, anélkül el sem tudják képzelni az életüket. Y generáció vs baby boomer generáció : különbségek és meglepő hasonlóságokJelenleg nemzedék él a földön. Az Y generáció egy új típusú nemzedék, melynek kialakulásában a technika száguldó fejlődése játszott rendkívül fontos szerepet. Y - generációs szemszögből.


X generáció : ezek mi vagyunk, a mai kamaszok szülei. Ha lehet, még szabadabb életet él majd az Y generáció. Minden generációnak megvannak a munkahelyi szervezet szempontjából előnyös tulajdonságai , attitűdjei és értékei, és egy szervezet akkor működik jól, ha minden generáció képviselete arányosan érvényre jut. Ehhez szükséges a másik generáció szükségleteinek és motivációinak megértése és elfogadása.


Egyáltalán, hogyan alakulhatott ki egy teljes generációban az a meglepő hozzáállás, amit a vallás, a szexualitás és a politika iránt tanúsítanak? Az iGeneráció tulajdonságai és trendjei nemcsak meghökkentők, de józan ésszel ellentmondásosnak is tűnnek. Az Y -osok még abban is különböznek az idősebbektől, hogy nagyobb vágyat éreznek a munkahelyi családias légkör iránt. Miért kapta az Y generáció nevet?


Egy folyamat eredménye. Tuladjonképpen az okostelefonok elterjedéséhez köthető ennek a generációnak a megalakulása. Y generáció a világhálón Az Y generációnak egyáltalán nincs könnyű dolga, se a magánéletben, se a munka világában. Egyre nagyobb probléma, hogy már a huszon- és harmincéves fiataloknál is megjelent a kiégés, akik csak alig pár éve léptek be a munkaerőpiacra, és nemcsak a segítő szakmákban, hanem más területeken is jellemző ez a tendencia. Az Y generáció mentorként és a fejlődése forrásaként tud tekinteni az idősebb generációra, akik viszont sokat meríthetnek a fiatalok kreativitásából, multitasking hozzáállásából.


A fent felsorolt készségek mind abban segítenek, hogy a munkavégzés gyorsabb, rugalmasabb legyen. Arról már éppen eleget olvashattunk, hogy az Y generáció milyen sötét jövő elé néz – persze nem szó szerint, de az, hogy legtöbbünk abban a tudatban nő fel, hogy egy különleges drágakő, akit tulajdonképpen senki nem ért meg igazán, nem segít túl sokat az életben való boldogulás során. Ma Magyarországon hat generáció éli életét, hat meglehetősen különböző embercsoport.


Egyszerű általánosítással azt mondhatnánk, hogy ezek a generációk mást kedvelnek, máshogy élnek, mások a tulajdonságaik. Y Generacio Iskolaszovetkezet: You did not pass anything here. Azonban nem csak tárgyi eszközökkel tudjuk őket motiválni, hanem közösségi partik szervezésével, rugalmas munkaidővel, képességeiknek megfelelő pörgős feladatokkal, szakmai kihívásokkal, karrierprogrammal.


Y generáció számára motiváló eszközök: digitális készülékek, fesztiváljegy, sportutalvány, fitness bérlet. Szerzett tulajdonságok az élő szervezetnek azok a tulajdonságai , amelyek az egyedfejlődés folyamán külső környezeti tényezők befolyására alakultak ki. A szerzett tulajdonságok öröklődése a legvitatottabb kérdés a genetikában.


Duzzasztott perlit gyártása, tulajdonságai és felhasználása Fogalma. A perlit csillogó fényű, viszonylag nagy víztartalmú, speciális riolit- vagy dácitváltozat, természetes körülmények között is előforduló vulkanikus üvegkőzet. Könnyen nyitnak az új dolgok felé és szívesen osztják meg a véleményüket.


Az Y Generáció Iskolaszövetkezet feladatának tekinti, hogy olyan munkát találjanak neke ami igazán hozzád illik. Ismerik az Y generáció előnyeit és nehézségeit is. A korlátozott terjedelem miatt a beérkezett adatoknak és azok analízisének csak egy részét ismertetem. Amit még tapasztalunk az Y generációs vezetőknél, hogy mivel hozzá vannak szokva a 21.


Y generáció tulajdonságai

Z generáció : digitális bennszülöttek és korai netezők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések