2016. november 21., hétfő

Hivatásos tűzoltó fizetés

Viszont a már éves gyakorlattal rendelkező eladó havi bruttó 60. Ahogy szakszervezetünk már korábban jelezte, – a vonulós állomány tekintetében – égető szükség lenne a hivatásos pótlék 3-ra történő felemelésére. A szervezetnél dolgozó valamennyi hivatásos kolléga tűzoltó rendfokozattal rendelkezik, a vonulós állomány mellett az ügyeleteken, a hatósági területen, a humán és a gazdasági területeken is tűzoltók teljesítenek szolgálatot.


Mennyire vonzó a fiatalok számára a Tűzoltó fizetés ? Az előző hetekben több médiában is téma volt a tűzoltók létszámhelyzete. Statisztikája szerint százalékkal emelkedett a káresetek száma tavaly. Ebből a komáromiak 1esetben: alkalommal tűzhöz, esetben műszaki mentéshez vonultak. A fegyveres és rendvédelmi szervezetknél középfokú végzettséggel 194. Vezetői beosztásban 400.


Ft körüli, vagy ennél magasabb fizetés is elérhető. A tűzoltó egyetemekről semmit sem tudok. Erre jön még az utazási hozzájárulás és a ruhapénz , meg esetleg a túlóra. A teljes tartalom (ide értve a fájlokat) legális forrású tartalom.


Diploma Egyetem Felmondás Fizetés Gépészmérnök HR Informatika. A Hivatásos Katasztrófavédelmi Szervek Hivatásetikai Szabályzatának megsértése miatt május 7-én felmentéssel megszüntették a szolgálati viszonyát egy Hajdú-Bihar megyei tűzoltónak – tájékoztatta a Lánglovagok. Antalfi Zsolt, az Egységes Tűzoltó Szakszervezet (ETSZ) társelnöke.


Amikor a Kuti Betti interjút csinált a Marcali Portálra, Greffer Kingával, akkor tudtam meg, hogy testvére Greffer Gábor hivatásos tűzoltó Louisville -ben, (Kentucky USA). Marcali Város korábbi Tűzoltó Parancsnokát, a Katasztrófavédelmi Kirendeltség jelenlegi vezetőjét jól ismerem, megkértem, ha teheti, segítsen egy interjú létrehozásában. Ft-, amit 2fő ajánlott fel a bajba került Tűzoltók megsegítésére használjuk fel maradéktalanul.


Hivatásos tűzoltó fizetés

Jelenleg egy tűzoltó , aki évnél kevesebb szolgálati viszonnyal rendelkezik, nagyságrendileg 1ezer forint nettó bért keres, ami jóval a magyarországi átlagkereset alatt van - írja a szakszervezet. Ez azt jelenti, hogy például egy darukezelő feladata mellett egy másik tűzoltó gépjárművön is beosztást tölt be - fejtette ki a szakszervezet. A hivatásos állomány tagjának szolgálati viszonya a törvény erejénél fogva megszűnik, ha a képzettség, vizsga megszerzéséhez szükséges képzést önhibájából nem kezdte meg, azt a meghatározott idő alatt nem fejezte be, vagy a vizsgát nem tette le. Lassan félve meri minden tűzoltó kinyitni a bérpapírt tartalmazó borítékot, nehogy további csökkenés lapuljon “észrevétlenül” a sorok között.


Persze vitathatatlan tény, hogy nem mindenki dolgozik váltásos munkarendben a tűzoltóságon, így a bérben történt negatív változás sem érintett mindenkit. Vas Megyei Katasztrófavédelmi. Ez azonban a nyugdíjfolyósítót nem hatotta meg, határozatukban közölték, hogy bár a tűzoltó hivatásos éveit teljes egészében elismerik jogszerző időnek, de mivel a évéből évről nincsenek sem a munkáltató jogutódjánál, sem a NAV-nál bér- és járulékadatok, így a nyugdíj összegének megállapításánál.


Kevés fizetés , motiválatlanság és hatalmas elvándorlás jellemzi napjainkban a tűzoltószakmát, így az ATV-nek nyilatkozó szakszervezeti vezető szerint hamarosan olyan létszámhiány lesz, amit már nem tudnak kezelni. Salamon Lajos a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke arról beszélt, hogy elsősorban. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsájtó ünnepségén tett tiszthelyettesi esküt öt újonc Vas megyei tűzoltó február 15-én, akik a mai naptól a Szombathelyi és a Körmendi Hivatásos Tűzoltó -parancsnokság állományában kezdhetik meg hivatásos szolgálatukat, mint beosztott tűzoltók. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó munkakörre. Minden érdeklődő jelentkezését várjuk, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt.


Beosztott tűzoltói képzésbe való bekerülés feltétele az előzetes. Hogyan lehetek tűzoltó ? Híreink Közlemények Az Igazgatóság vezetői Bemutatkozás Szervezet Katasztrófavédelmi kirendeltségek Tűzoltóságok Katasztrófavédelmi megbízottak Közbiztonsági referensek Elérhetőség Sajtószoba Védelmi bizottságok Közösségi szolgálat Pest megyében Panaszok, közérdekű bejelentések Állásajánlat, pályázatok. Egy gyermek, aki ma már tűzoltó , de ma sincs könnyebb dolga az utakon.


Tovább A Lánglovagok tűzvédelmi tudásbázis fő célja a tűzvédelmi tervezők, karbantartók, üzemeltetők, a tűzoltók és a civil lakosság közötti kapcsolat megteremtése. Encsi Hivatásos Tűzoltó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések