2016. november 18., péntek

Idézetek az idő múlásáról

Az alkalom központjába az idő hosszú ösvényén át visz az út. Bölcs önmegtartóztatás fűszerezi a sikert és érleli meg a titkos elhatározást. Az idő többre képes Herkules ércbuzogányánál.


Isten sem bottal ver, hanem idővel. Maga Fortuna is busásan jutalmazza a várakozást. De mindannyian arra vágyunk, hogy több időt kapjunk. Időt, hogy talpra álljunk. Izgalmas sorokat olvashatunk az alábbi összeállításban, amely a napok, hónapok, évek múlásáról szólnak.


Megdöbbentő szerzeményekkel állunk szemben! Ady Endre: Én fáradtam el. Az élet viszont múlik, ha tetszik, ha nem, az öregedés pedig a velejáró „rossz”, amely elől senki sem menekülhet. Ha úgysem futhatunk el előle, miért nem próbáljuk meg legalább a jót keresni benne?


Pár építő gondolat segítségével most megkíséreljük a lehetetlent, és igyekszünk szembenézni az öregedés démonjaival. Több pénzt mindig szerezhetsz, több időt soha. Amikor elmúlik, magad is elmúlsz. Se a rút, se a szép nem tér vissza Többé ugyanazon alakban. Gwendolyn Brooks Ostoba piktor az idő , mentől tovább.


Tavasztündér virágot hoz, Ő ébreszti fel a fát, Ő kiabál fel a Naphoz, így az vígan süt le rád. Hétfő – zöldül már az mező, Kedd – kevés lesz a meggy, Szerda – megérett a málna, Csütörtök – van eladó sütőtök, Péntek – paszulyos az inge Szombat – hajthatod a lovat, Vasárnap – vége van a vásárnak. Ha maradok az irányt felmutató vektor hasonlatnál, egy éve olyan, mint egy pontok közé zárt szakasz.


Mindig egyenlő hosszúságú, de a szubjektív idő nem az. Mint megjegyeztem, gyorsulónak élem meg. Kicsit hasonlít is a többször megfigyelt űrállomásnak az égen való áthaladásához.


Hordozd saját magad és mások fájdalmát, a titkokat, melyek körülvesznek. Gondolatok az élet múlásáról. Sóhajalakú gondolataim a távoli, kék ég felé szállnak. A lelkem legmélyén már halványak régen a vágyak.


Csordogál az élet lefelé, az erő is fogytán, sorvadnak a napok az idő múltán. Nem is olyan borzasztó a dolog nyugodtam meg. Tíz év is nagy idő egy ember életében.


A koromat mindig elfogadtam. Nem akartam fiatalabb lenni soha. Haiku versek az idő múlásáról. Elvonjuk figyelmünket az idő múlásáról. Beletemetkezünk a munkánkba.


Távol tartjuk a kártevőket a palántáinktól. Feltöltjük a benzintankunkat és az. Aranyosi Ervin: Kell az a perc… Kell az a perc, mikor megáll az élet.


Hol megpihen, és megnyugszik a lélek, mert kővé dermed a szép pillanat. Az elrohanó idő megszakad. Eljön a perc és megfagy létünk sodra, nem fut tovább, szoborrá merevül.


Ha az ember elmegy nyaralni, akkor rá kell, hogy döbbenjen, hogy mennyi idős már, hogy milyen nagyok a gyerekei, hogy mióta házas, és persze hogy mennyi van még. Kezdőlap Élet Az életről idézetek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések