2016. november 29., kedd

Fokhagyma alacsony vérnyomásra

Ezzel bizonyos módon véd a betegségektől és az idő előtti öregedéstől. A fokhagymában lévő összetevők képesek erősíteni a szív- és érrendszert, ezzel biztosítják, hogy az egészséges maradjon. Társbetegségei is hajlamosíthatják alacsony vérnyomásra. Ezután a részletes vizsgálat következik, ahol tapintással, hallgatózással, kopogtatással szerez az orvos általános benyomást a páciensről.


Leginkább nyersen javasolt a fogyasztása, vérnyomáscsökkentő hatású allicin tartalma ugyanis így érvényesül legjobban. A só fogyasztását egyébként is korlátozni kell! MAO-(monoamino oxidáz) gátló hatású depresszió elleni gyógyszer szedése mellett a Bánó-féle fokhagyma -galagonya-fagyöngy kapszula nem szedhető!


Véralvadásgátló készítményekkel (kumarin tipusú) együtt való alkalmazása kerülendő, mert azok hatását felerősítheti (vérzés léphet fel). A mérsékelt alkoholfogyasztás is jó hatással van a magas vérnyomásra , azonban tanácsos óvatosnak lenni, napi alkoholos ital már emeli a vérnyomást! Ne fogyasszunk sok sót, egyszerű szénhidrátot, zsíros ételeket, koffeint, készételeket, olajban sült ételeket. A növények többféle módon hathatnak a magas vérnyomás ellen: javíthatják a keringést, segíthetik ellazítani és kitágítani az ereket, megerősíthetik az erek falát, valamint megelőzhetik a vérrögöket is. Aki már megtapasztalta a kórosan alacsony vérnyomás tüneteit, az tudja, hogy milyen nehéz helytállni a mindennapokban ilyen állapotban.


Fokhagyma alacsony vérnyomásra

A jó hír az, hogy valamilyen mértékben segíthetünk a problémán bizonyos ételek, italok és fűszerek fogyasztásával. Amennyiben már a természetgyógyászatnál tartunk, a nyers eredeti fokhagymára szavazok, hiszen a tablettázás közben csökkenhetett a hatóanyagok mennyisége. Ugyanakkor a krónikus (idült) alacsony vérnyomás (hipotónia) is számos szövődmény előidézője lehet. Az alábbi megállapítások szigorúan csak tartósan fennálló alacsony vérnyomásra jellemzőek, nem tartozik ide az úgynevezett ortosztatikus hipotónia , amely egyes testhelyzetekben (állva, fekvésből felülve) jelentkező. Ne aggódj, az alacsony vérnyomás önmagában egyáltalán nem veszélyes.


A fokhagyma sok illóolajat tartalmaz, ez okozza a jellegzetes szagot. Kezelni is csak akkor szokták, ha a vele járó tünet ek zavaróak és erősek. Számos gyümölcs, zöldség és fűszernövény hatásos bizonyos egészségügyi problémák kezelésére, úgy, hogy nincs is szükség más megoldásra.


Fokhagyma alacsony vérnyomásra

Alacsony vérnyomásra gyógyszer vagy természetes gyógymód? Van valami ötletetek, ami természetes, és nagyon jó vérnyomás csökkentésre? Nem tudja valaki a nevét?


Megelőzi a vérrögök kialakulását. A fokhagymában található allicin vigyáz a vérnyomásra , ezért is olyan népszerű természetes alternatíva a vérnyomás problémák kezelésére. Védi a szívet a károsodástól. Az allicin csökkenti a rossz koleszterint. Erőteljes ízét és illatát bizonyos aminosavak adják, amik a szervezetben kénes vegyületekre bomlanak.


Vérnyomáscsökkentőnek számít a fokhagyma ,. Az alacsony vérnyomás kezelése és tünetei - Az alacsony vérnyomás okai - Mit tehetünk alacsony vérnyomás ellen? Krónikus alacsony vérnyomás: tünetek, kiváltó okok és kezelés A vérnyomás kóros értékeinek az egészségre gyakorolt hatásaival az orvostudomány rengeteget foglalkozik, ám legtöbbször csak a magas vérnyomásról hallunk. Két teáskanálnyi szárított borsikafüvet forrázzunk le csészényi forró vízzel, majd perc után szűrjük le. Kakukkfű tea: Frissítő hatású, köhögés, torokfájás csillapítására kitűnő gyógyír. Fokhagyma tejben a legjobb természetes “gyógyszer” asztmára, magas vérnyomásra , alvási problémákra, és még egy csomó másra is!


Mutatunk egy italreceptet, amely erős gyógyhatással bír, kiválóan alkalmas általános az egészségi állapot fenntartására. A magas vérnyomás, vagyis a hipertónia önmagában nem betegség, hanem a szervezetnek egy csodálatraméltó, kiegyensúlyozó mechanizmusa. A szervezet ugyanis minden eszközzel arra törekszik, hogy a vér a hajszálerek és a szövetek között az anyagcserét a kívánatos mértékben. A klinikai vizsgálatok többségében nem sikerült igazolni a fokhagyma jótékony hatását a vérnyomásra. Egy-két tanulmány kivételével sem a szisztolés, sem a diasztolés vérnyomás nem változott érdemlegesen, így a fokhagymát a magas vérnyomás kezelésében nem lehet számításba venni.


Fokhagyma alacsony vérnyomásra

Itt nyomd meg a csuklód - Íme, pár akupresszúrás pont a csuklón, a karon vagy a lábon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések