2017. augusztus 17., csütörtök

Hosszú szőrű vizsla

Valószínűnek tűnik, hogy a fajta ősei közösek a többi hosszú szőrű német vadászkutyafajtával, a német fürjészebbel, valamint a kis és nagy münsterlandival. A spániel vérre enged következtetni e fajták vízszeretete is. Legszívesebben vízi (vadliba, vadréce) és apróvad (nyúl, fogoly, fácán) vadászatokra használják. Hosszú szőrű német vizsla eredete.


A rövid szőrű német vizsla és a szetter keresztezéséből alakult ki. Eredeti neve: Deutscher langhaariger Vorstehhund. Kezes, gyors felfogású, nagyon barátságos. Szerzői jogi védelem alatt álló oldal. Gyakran keresztezték sima szőrű , olykor-olykor szálkás és göndör szőrű egyedekkel is.


Ennek következtében bundája állandóan változott: egyes példányoknak rövidebb, másoknak hosszabb, megint másoknak inkább fürtös szőrzete volt. Ezeket fürjészebeknek nevezték. A drótszőrű magyar vizsla kialakulása a 20.


A rövidszőrű almokban időről időre feltűntek az elvárttól eltérő szőrminőségű egyedek. Létezik hosszú szőrű magyar vizsla ? A macskákkal és az egyéb háziállatokkal való együttélése sem okoz nagyon gondokat, bár ehhez az kell, hogy a kutyát már kölyökkorában hozzászoktatták az efféle állatok társaságához. Kutyák és gazdáik portálja, ahol mindent megtalálsz a kutyákról: kutyafajta adatbázis, cikkek, háttérképek, kutya névnapok. Magyar vizsla apróhirdetések - Eladó és ingyen elvihető magyar vizslák, fajtatiszta kutyák, kiskutyák és ingyenes kutya apró az ebadta. A weboldal süti fájlokat (cookie) használ, az adatvédelmi szabályzat rendelkezései szerint.


Az a vizsla , amelyik a szabadban levezethette az energiáit, a lakásban nyugodtan fog viselkedni. Ha ez nem megy a gazdájának, akkor. Fajtiszta hosszú szőrű weimari vizsla kan kutyámmal fedeztetést vállalok!


Hosszú szőrű vizsla

A kutya nagyon szép, egészséges, fogazata kiváló! Izomzata nagyon erős, kitűnően gyors, marmagassága cm! Nem sajnáltam tőle a prémium tápot!


Elegáns megjelenésű, hosszú szőrű , barna vagy fehér alapon barna foltos bundájú eb. Eladó, ingyen elvihető Magyar vizsla (rövidszőrű) hirdetések Magyarország területén. A weimari vizsla (vagy „ezüst kísértet”) kiváló vadászkutya, eredetileg nagyvadra vadásztak vele.


Hosszú szőrű vizsla

Drótszőrű magyar vizsla története. NÉMET VIZSLA TARTÓK, KEDVELŐK ÉS TENYÉSZTŐK(RÖVI HOSSZÚ ,DRÓT) SZŐRŰ has 8members. Kétféle változatban tenyésztik, lehet hosszú és rövidszőrű. Feje közepesen hosszú , testével arányos, szeme kerek, borostyánszínű, magasan tűzött fülei szélesek, hosszúak, lelogóak. Fajtajegyei azonosak a rövid szőrű magyar vizsláéval.


Cseh szálkás szőrű vizsla. Dandie dinmont terrier. Legközelebbi rokona a drótszőrű magyar vizsla. ELég, ha néha átdörzsölik egy kopókesztyűvel, hogy eltávolítsák az elhalt és kilazult szőrszálakat.


A magyar vizsla ősei a vándorló magyar törzsekkel kerültek hazánkba. Röviden visszatérve a fajta eredetéhez: a kialakító párosításban (rövid szőrű magyar vizsla x drótszőrű német vizsla ) szükségszerűen jelen volt a sima és a drótszőr génje, illetve – a leírások alapján - a rövid és a hosszú szőr génje is, viszonylag több ’puha’ és ’dús’ módosítóval. DictZone online magyar-német szótárban. A hosszú szőrű változattal sincs több tennivaló.


Kiejtés, fonetikus leírás és német példamondatok egy helyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések