2017. augusztus 18., péntek

Kivehető fogsor ragasztása

Kivehető fogsor ragasztása

A kivehető műfogsor rögzítéséről a protézisbe beépített gumigyűrűs patentok gondoskodnak, melyek az implantátum gömb formájú végére pattannak rá. A krémet nem kell elkenni, a rágás során egyenletesen eloszlik a műfogsoron. Felhelyezés után pár másodpercig tartsuk ott a protézist.


Erőkifejtés, rágás, evés előtt érdemes még néhány percet várni. A ragasztás után a műfogsor bármikor kivehető , nem fáj, a nyálkahártya nem sérül. A fix, rögzített fogsor egy olyan kivehető műfogsor, melyet implantátumokkal rögzítünk, hogy a lehető legstabilabb legyen, és ne mozdulhasson el. A fogsort általában alul két - felül implantátummal rögzítjük.


Ezekhez kapcsolódik a fogsor patentszerűen. Teljes kivehető fogsort szájpadlás nélkül készíteni lehet ugyan, de akinek ez lesz az első fogsora, annak semmiképpen sem ajánlott, ugyanis lehetetlen lesz szájban tartani ragasztó nélkül. Rutinos fogsor -viselőknél lehet látni mégis olyan protéziseket, hogy nincs szájpadlása, mégis a helyén marad ragasztó nélkül.


Kivehető fogsor rögzítése mini implantátumokkal. A kivehető fogsor , főleg ha az összes fog hiányzik, okozhat kellemetlenségeket. Ez elsősorban abból adódik, hogy a fogsor számára semmilyen kapaszkodó nem marad a szájban, ezért beszédkor, evéskor elmozdul, megbillen.


A javítás maximum órát vesz igénybe. A törött fogsorokat nem ragasztóval ragasztjuk össze, hanem a fogsor saját anyagával polimerizáljuk, így a javított fogsor a javítás előtti állapotba visszaállítható és azzal egyenértékű lesz. Régóta teljes kivehető műfogsora van és érzi, hogy lötyög, hamar kifordul a szájából, vagy egyre több műfogsorragasztót kell használnia ahhoz, hogy stabil maradjon? IMTEC MDI mini implantátumos műfogsor rögzítés a megfelelő megoldás, melyet akár régi műfogsor esetén is alkalmazhatunk. A kapocs nélküli kivehető fogsor másik neve: kombinált kivehető fogpótlás csusztatós elhorgonyzással.


Ez a kombinált fogsorok közül a drágább árkategóriába esik, hiszen a fogsor rögzítését finommechanikai rögzítő elemek láthatatlan módon rögzítik a kivehető részt, így az a külső szemlélő számára teljesen. A kivehető pótlások árában Nálunk benne van: állapotfelmérés, konzultáció, kezelési terv, precíziós lenyomatvétel és tervezés, fogsorpróba, igazítások, harapás finomhangolás, kontrollok. A fogsor javítására nemcsak akkor van szükség, amikor az íny sorvadni kez hiszen előfordulhat, hogy a pótlás megsérül annak használata során. Ne gondoljunk látványos dologra, hiszen elég egy ügyetlen mozdulat a tisztítás vagy az eltávolítás során, és a fogsor máris földre vagy a mosdókagylóba esik.


Amennyiben a meglévő műfogsor megfelelő minőségű, egy kis átalakítás után az is használható, nem kell újat készíteni. A rögzítést biztosító patentházakat hónap múlva helyezzük be, de ez idő alatt sem marad fogsor nélkül. A protézis továbbra is kivehető mara csupán tisztításhoz kell kivenni. Kész fogsor rágás stabilitásának ellenőrzése egyoldali rágásnál.


Kivehető fogsor ragasztása

Tisztelettel köszöntöm a weblapomon és engedje meg, hogy bemutatkozzam, és rövid szakmai önéletrajzommal eloszlassam az esetlegesen, az Önben levő bizalmatlanságot. Műfogsor rögzítése, ragasztása. Azonban megeshet, hogy evés közben kis ételdarabkák kerülnek a felső fogprotézis vagy az alsó protézis alá.


Ez körülbelül az esetek 3--nál fordul elő. A honlapon használt sütik (cookie) elfogadásával, kényelmesebbé teheti a böngészést. A fogsor tisztításával egy időben a szájüreget is érdemes egy puha sörtéjű fogkefével átdörzsölni, így a levált hámsejtek, ételmaradékok és lepedék eltávolítható. A maradékfogazat ápolására pedig különösen nagy gondot kell fordítani, mert egyetlen fog megtartása is hosszútávon stabillá teheti a kivehető. Ha fogorvosa műfogsor viselését javasolta Önnek, akkor Ön nincs egyedül.


Emberek milliói viselnek műfogsort, ami segít nekik magabiztosan enni, beszélni és mosolyogni minden nap. A műfogsor sokak számára a mindennapok része. Sajnos ínysorvadásom van,az összes fogam mozog ami még megvan. A fogorvos azt mondta ezen már nem lehet segíteni,csak kivehető protézis a megoldás. Az lenne a kérdésem,hopgy lehet e rögzíteni véglegesen inplantátumon kívül?


A teljes kivehető fogsor Ha a páciens már egyetlen saját foggal sem rendelkezik, akkor a teljes kivehető fogpótlás javasolt a számára. Ezek a fogművek jóval olcsóbbak, mint a fogpótlás egyéb formái, de azt is tudni kell, hogy a viselésük – különösen a megszokás időszakában – sokkal kényelmetlenebb, és időbe telik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések