2017. augusztus 24., csütörtök

Ny betűs nevek

Ny betűs nevek

A(z) „Magyar keresztnevek ( Ny )” kategóriába tartozó lapok. A következő lap található a kategóriában, összesen lapból. Az oldalon megtalálható az összes lány név, abc sorrendbe rendezve, valamint a név jelentése, eredete.


Ny betűs nevek

NÁNDOR (magyar) dunai bolgár - máj. NAPÓLEON (olasz) nápolyi - máj. NARCISSZUSZ (görög-latin) nárcisz (virág) - márc. N, NY betűvel kezdődő kutyanevek.


Minden kutyanév kattintható! A részletes adatlapon hamarosan(!) olvashatsz az eredetéről és hogy milyen kutyafajtáknak ajánlott. Ezért is fontos, hogy szoptasd a kisbabád! Egy friss kutatásban megállapították, hogy a szoptatás általi immunitás átadása hosszú távú, a szoptatáson túl is tart - a védelmet az immunsejtek átadása biztosítja, teljesen függetlenül. A Abélia Adriána Ajna Alexandrina Alojzia Amina Angyalka Annamari Abiáta Adrianna Ajnácska Alexia Aloma Aminta Ani Annamária Abigél Adrienn Ajnó Alfonza Alóma Amira Ania Annamira Ada Áfonya Ajra Alfonzin Alvina Amrita Anica Annamíra Adala Áfra Ajsa Alfonzina Amábel Anada Anicéta Annaregina Adalberta Afrodita Ajtonka Alfréda.


Kan kutyanevek, több ezer név közül választhat a kiskutyának. Mókás, cuki, kistestű és nagyobb fajta kedvencnek kedvére válogathat a kutyanevek közül. A, Á Aba Adelmár Ajándok Almár András Ardó Artemon Avenár Abád Adeodát Ajtony Álmos André Árész Artúr Axel Abbás Ádér Akács Alpár Andrej Arétász Arvéd Azár Abdiás Ádin Ákos Alvián Andzseló Arián Arvid Azim Abdon Adolár Aladár Alvin Angelus Ariel Arzén Ábel Adolf Aladdin Amadé. Fiú nevek O, Ö betűs – férfi nevek , utónevek, keresztnevek O …férfi nevek o,ö.


L, LY betűvel kezdődő kutyanevek. Ezer név közül választhat a kiscicájának. Eti es Filis koltott nevek alatt dallok harom konyvben. Fedezze fel utóneveinket az Utónévkeresővel!


Ny betűs nevek

Gyűjtsd össze kedvenc gyerekneveid és válaszd ki gondosan mi legyen gyermeked neve. Aba - ny kicsinyítőképzős származéka. ABOS - az Aba -s kicsinyítőképzős származéka. Cuki kutyanevek, több ezer név közül választhat a kiskutyájának.


Később rá fogunk térni egyéb cirill betűs helyesírásokra is. A cirill írás rövid története. Olyan sütemények neveit keressük, melyeknek B betűvel kezdődik a nevük!


Nyomj a betűkre vagy gépeld be a billentyűzeteden és nézd meg, hogy szerepel-e a betű az adott szóban! Gyűjtsük össze együtt, hogy melyik név hol fordul elő a legtöbbet. Amikor ellátogatunk a cica neveldébe és kiválasztjuk a cicust, nincs könnyű dolgunk, hiszen az egyik guruló szőrpamacs tündéribb, mint a másik.


Nevet találni az új kiscicának pedig még ennél is nehezebb feladat! Milyen eredményt értél el? Spanyol nevek : Férfi nevek Női nevek. Abos: az Aba -s kicsinyítőképzős származéka. A szavakat a szó belsejében és a szó végén levő betűk tekintetében a következőképpen szedjük betű­rendbe.


Az egyjegyű betűt (miként a szó elején is) teljesen elkülönítjük az azonos elemmel kezdő­dő, de külön mássalhangzót jelölő kétjegyű (ill. háromjegyű) betűtől, tehát az egyjegyű mindig meg­előzi az utóbbiakat. Még ritkábban fordulnak elő más betűkapcsolatok (pl. йи), de ezekkel itt nem foglalkozunk: az átírás szempontjából nem okoznak különösebb problémát, hiszen ezek olyan idegen nevek , melyeket amúgy is a forrásnyelv helyesírásan szerint írunk: mivel Йиглава a cseh Jihlava városára utal, így írjuk le, nem pedig. A puszta állatnevek a kötetben önálló szócikket kaptak, ábécésorrendben szerepelnek. A mutatóban a társnevek, népnyelvi nevek mellett (álló betűkkel szedve) azok a címszavak állnak, amelyek szócikkében ezek a terminusok és jelentéseik előfordulnak. A folyók, patakok neveit őseink is szívesen adták kutyáiknak, abban a hitben, hogy az ilyen nevet viselő ebek nem kapják meg a veszettséget.


Ma már persze tudjuk, hogy a kettő között nincs összefüggés, de névadásban tartható a hagyomány. Szintén jónak tartom a földrajzi nevek adását, jó példa erre a Csopak nevű komondor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések