2016. augusztus 17., szerda

Barna szem

Barna szem

A legelterjedtebb szemszín Ázsiában és Afrikában, míg a legritkábban Észak-Európában, illetve a Baltikumban fordul elő. Mogyorószín szeEz is igazán ritka szemszín, mivel a zöld és a barna keveréke, és leginkább aranyba hajlónak vagy kissé sárgásnak tűnik. Ez a változékonyság a személyiségére is jellemző, ugyanis nagyon szórakoztató és spontán, na és jó nagy adag huncutság is van a srácban. A heterokrómia egy szemmutáció, amikor is az egyik szem színe eltér a másiktól.


Ne maradj le a további hasznos smink és frizura videóinkról sem! Iratkozz fel most a c. Leginkább a kínai asztrológia Bíborcsillag ága áll hozzá közel, ezt tanulta, és gyakorolja éve. Emellett kedvenc témaköre a névelemzés, melyet egy különleges táblán készít el vendégei számára.


Az emberi szem (oculus humanus) a látás érzékszerve az ember szervezetében, amely a környezeti objektumokról származó – az azokból eredő vagy róluk visszaverődő – fénysugarak érzékelésére szolgál, és optikai rendszerével leképezi azok alakját, térbeli helyzetét és színét. Tulajdonosa hűséges és határozott típus, ezért választják általában a férfiak a barna szemű nőket. A barna szeműek ráadásul általában valamiféle nyugalmat és békét is sugároznak magukból, egyben azonban játékosak és életvidámak is. Mi ezt kiegészítenénk: a barna szem valóban igéző, amennyiben a megfelelő sminkkel hangsúlyozzák ki. Azt is tartják, hogy a barna szem a nyugodt, szelíd természetű emberekre jellemző, természetességet és egyensúlyt sugároz, éppen ezért a barna szemre ajánlott sminkek nagy része meleg, föld színekben pompázik.


A szem körüli bőr vékony és sűrűn szövik át az erek, így a sötét karikákat valójában a fényvisszaverődés okozza. Ugyanez az oka annak, hogy az arcon vagy a szem körüli területen lévő sérülések, monoklik olyan látványosak. Bizonyos esetekben a szem körüli erek megpattanhatnak és a bennük található vér.


Mindenki szivárványhártyájában van melanin, és ennek a mennyisége határozza meg a szem színét. Ennek a barna pigmentnek jóval több, mint ötven árnyalata található meg az íriszünkön, a pupilla körül. A szem alatti sötét karikák tulajdonképpen a nagyon vékony bőrrétegen átlátszódó vérerek.


A szem körüli területen lévő bőrréteg mindössze fél milliméter vastag, szemben a test többi részén található bőr mm-es vastagságával. Nincs két egyforma barna szemszín, és mindegyikhez más és más festékek illenek: 1. A barna szem általában természetes mély színű, de léteznek világosabb árnyalatai is. Sötétbarna: a legsötétebb barna szemszín, majdnem fekete. Az ilyen szemekhez a középsötét vagy sötét színű szemfestékek illenek, de vigyázni kell.


A karikás szemet az okozza, hogy a szem körüli bőrréteg általában igencsak vékony. Ha valakinek karikás szemei vannak, arról mindenkinek a fáradtság, kialvatlanság, stressz jut elsőként az eszébe. Ha a karikás szem tartósan megmarad - annak ellenére, hogy többet pihenünk, kiegyensúlyozottabban étkezünk, és megfelelően hűtjük a szem környéki régiót -, akkor bőrgyógyászhoz kell fordulni. Tényleg, leggyakrabban csak ezeknek az okoknak valamelyike áll a hátterében, de akár komolyabb betegség is jelentkezhet hasonló tünetekkel. A lovaknál főleg a pinto színű fajtáknál jelentkezik a heterokrómia: egy barna , illetve egy fehér, szürke vagy kék szem figyelhető meg.


Barna szem

A teheneknél és a vízibivalyoknál is előfordul ez a mutáció. Barna szem esetében majdnem minden színt használhatunk. A barna komplementere a kék, ezek közül is a közép- és a sötétkék mutat jól a barna szem mellett. Világos Barna haj, csak az a barna szemek tökéletes harmóniában a haja színe. Nehéz elképzelni, hogy egy sikeres kombinációja.


Világos barna haja ugyanolyan jó, hogy egy pár sötét barna , vagy világos barna a szeme. A barna szín alapvetően domináns, vagyis ha a szemszínt meghatározó kromoszómapár egyik tagja barna , akkor biztos, hogy az a szem barna lesz, akármi is legyen mellette. Gazdag világos barna haj színét kell megadni Arany jegyzetek egy világos barna árnyalatú.


Ha az egyik szülő kék szemű, a másik barna , kizárólag attól függ az utód szemének színe, hogy a barna szemű szülőnek mindkét kromoszómája barna -e.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések