2016. augusztus 22., hétfő

Német alap melléknevek

Német alap melléknevek

A 1legtöbbször használt német melléknév magyar jelentésükkel is. A leggyakoribb német melléknevek magyar jelentéssel. Már túl vagyok a leggyakoribb német igéken és főneveken, de bevallom, hogy a melléknevek kifogtak rajtam.


Német alap melléknevek

Start studying szobalány életmentő szavak német. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. A cikk témája: német melléknevek – ellentétpárok.


Ahogyan azt már a Tanulói stratégiák című blogbejegyzésben részletesen kifejtettem, nagyon fontos és igen hatékony, ha nem különálló szavakat, hanem valamilyen szócsoportokat mint egységek tanulsz meg. A felsorolt melléknevek bizonyos szituációkban önállóan is állhatnak, viszont akkor mást jelentenek. A német összetett szavak lehetnek főnevek és melléknevek. Nálunk egy komplett német nyelvtanfolyam csomagot talál 1leckével (amelyből 1nyelvlecke teljesen ingyenes). A nyelvtanfolyam hanganyagának párbeszédei és a példamondatok.


A cikk a német nyelvtant összegzi, főként azokat az ismertetőjegyeket, amelyek a többi nyelvvel összehasonlítva a német nyelvre inkább jellemzőek. A tréner a Közös Európai Nyelvi Referencia-keret A A és Bszintjeihez igazodik, és általában a szavak alap jelentéseit közli. Megjegyezném, hogy bizonyos német -magyar főnevek között is fennáll az -nt = ns párhuzaAssistent – Assistens. Emigrant – emigráns) Egy másik párhuzam a német és a magyar végződések között: a német -isch végződésű melléknevek a magyarban általában -ikus végződést kapnak: energisch – energikus. A német nyelv legfontosabb alapszavai, gyakori szókincs témakörök.


Online német nyelvtanulás - ingyenes online német nyelvtanfolyam, ingyenes online német nyelvleckék (A A B videó, hanganyag). A webhely igénybevételével Ön elfogadja ezen cookie-k használatát. A német melléknevek és határozószók fokozása megegyezik.


Német tanulás a Deutsch Interaktiv-al. Hiszen a melléknevek határozószóként is használhatók, fokozásuk sem tér el. Nemcsak az igéknek, de a német mellékneveknek is lehetnek kötelező vonzatai. Az alábbi melléknevek mindig a sein ige ragozott alakjaival együtt állnak! Sajnos nincsen pontos szabály arra nézve, hogy egy főnév milyen nemű névelőt kapott a nyelv fejlődésének története során: hímnemű “der”-t, nőnemű.


Rendszeresen jelentkező ingyenes mini-leckéim betekintést nyújtanak a német nyelvbe. Hogy a tanulás még kényelmesebb legyen és ne is maradj le semmiről, iratkozz fel a fenti gombbal! Hozzád érkeznek majd meg a megadott e-mail címre, s a feliratkozással egyidejűleg még három hasznos ajándék kal is.


Német alap melléknevek

A viele után erős ragozás van, hiszen viel – viele nem utal a főnév nemére, tehát pl. A sämtliche (eredetileg elvileg sämtlicher, sämtliche, sämtliches, de egyes számban nem használjuk) után valóban gyenge a ragozás. Mivel névszói állítmány – a magyar nyelvvel ellentétben – nincs, a németben a melléknév önállóan nem lehet állítmány, csak a létigével alkotott összetett (névszói-igei) állítmány része. Join millions of people who are already learning for free on Memrise ! It’s fast, it’s fun and it’s mind-bogglingly effective.


Több mint oldalas német nyelvű gyakorlatok segítenek a legfontosabb szavak és kifejezések nyelvtanulásában. Javasoljuk, hogy nyomtassa ki a német füzetet, és oldja meg a gyakorlatokat egy ceruzával, vagy egy tollal. Ezúttal a megbízható tanulás módja frissítő választás ebben a digitális korban. Oktatási célok Aufwärmen Grammatik im Alltag Sprachfähigkeiten Die Welt auf Deutsch Hausaufgabe Lösungen Wörterbuch A tanulás megkezdése előtt elolvashatja, hogy az anyag elvégzésével milyen képességekre tesz majd szert. Az oldal a német nyelvi tudás tesztelésére jött létre.


Kin-es, -er vagy például -,-n igazából az összesre kíváncsi vagyok, hogy mit jelent a kettő végződés? A személyes névmás vonatkozhat személyekre, tárgyakra vagy fogalmakra is. Egyes szám harmadik személyben három alakja van a három nyelvtani nemnek megfelelően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések