2016. augusztus 9., kedd

Szivárványos pisztráng horgászata

Szivárványos pisztráng (Oncorhynchus mykiss): Észak-Amerika Csendes-óceáni partvidékéről származik. Szintén “világlátott” faj. Európában több önfenntartó populációja van, emellett a fekete kontinens sok patakjába betelepítették.


A szivárványos pisztráng eredetileg Észak-Amerikában volt honos, Új-Mexikótól egészen az Aleut-szigetekig. A múlt század végén a világ minden részére szállítottak és helyeztek ki ikrákat és fiatal halakat, hogy életképes populációk telepedjenek meg az új területeken. A hát és farokúszó között zsirúszó van.


Krisztián elmondta, hogy amikor legutóbb volt itt horgászni, kg dévérkeszeget fogott matchbottal, de jelentős a tó ponty- és szivárványos pisztráng állománya is. A legnagyobb fejtörést az etetőanyag kiválasztása jelentette. Európában és Amerikában õshonos, számos rokona él még földünk vizeiben. Legjobban a szivárványos pisztráng (66) hasonlít hozzá, de annak testén és úszóin csak fekete pettyek vannak, a pirosak teljesen hiányoznak, felső állkapcsa nem ér el a szem hátsó széléig, testoldalán pedig általában egy ibolyaszínű sáv látható.


Szivárványos pisztráng horgászata

Ilyen sportos ág a pisztráng horgászata is. A sportosság mellett a sportszerűség és a természet közeliség is jellemzi az e halfajra horgászókat. Fekete pettyei körül nincs fehér udvar. Legnagyobb bejelentett életkor: év Jegyei: teste erősen megnyúlt, oldalról valamelyest lapitott, faroknyele megas. A hím oldalvonala mentén széles, kissé elmosodott piros sáv húzódik.


A Szalajka-völgyben már hosszú idő óta vadon él a sebes pisztráng és mintegy 1éve foglalkoznak a pisztráng mesterséges tartásával, tenyésztésével. A kristálytiszta karsztvizben hagyományos technológiával tenyésztett Szilvásváradi pisztráng a legigényesebb vendéglátóhelyeken is keresett áru. Bevált receptjeim 1Felhasznált és ajánlott. Talán szokatlan, hogy egy pergető horgász, akinek a módszeréhez tartozik az állandó keresés, helyváltoztatás, éppen azokat az élményeit gyűjti össze, amelyek alig változó, mindig ugyanott fel- kereshető, azonos helyekhez kötődnek.


Normál körülmények között a pisztráng 2-év alatt válik ivaréretté. Mivel a pisztrángok ragadozók, étrendjüknek magas fehérje tartalmúnak kell lennie ahhoz, hogy szépen fejlődjenek. Kedvező feltételek mellett a szivárványos pisztráng kb.


Könyv: Ragadozó halak horgászata - Süllő, csuka, balin, angolna, pisztráng - Kövi Gábor, Domonkos Imre, Dr. Tahy Béla, Lewit Péter,. Ebben a napos időszakban tilos a síkvízi halfajok horgászata, beleértve a csukát is. A zeteváraljai tározónál is ezek a tiltások vannak érvényben, annyi különbséggel, hogy május 1-től megengedett a pisztráng horgászata, kizárólag műcsalikkal (pergetés, legyezés). A dévérekre, paducokra, kárászokra de még a domolykókra is igen eredményesek a különböző bolognais, matchbotos technikák.


Kecskéscsárdai Lápi Póc Tó tatai deritõ to engedély szerzési lehetóségek zsinórokat gumicsónakok szeged szállás jjj vcfg tg fűzőtű Balzer Diabolo IV Sbiro Gyûrûs durbincs bottartó akció péres víz. Az elsőrendű horgászhalak közé tartoznak a nemes halak, melyeknek jobb halhús minőségük miatt régebben is tilalmi idejük, és méretkorlátozásuk (valamint darabszám korlátozásuk) van, mint kecseke, pisztráng , csuka, amúr, balin, márna, harcsa (Silurus glanis), fogas süllő, kősüllő. Szabályok a pisztrángtelep rendjében olvashatók. Egy horgász egy nap alatt legtöbb db méreten felüli halat foghat a: sebes pisztráng , szivárványos pisztráng , pataki szajbling, pénzes pér és moréna fajokból.


A pisztrángfélék horgászata csak műcsalival megengedett. Kiváló sporthal, horgászata kifinomult, különösen elegáns a legyezőhorgászat módszere. A hátúszó és a farokúszó között zsírúszó található. Az oldalvonal mentén és a kopoltyúfedőn végig egy rózsaszínes, irizáló szivárványos sáv található, amely ívási időszakban rikítóbb. A dévérkeszeg horgászata Magyarországon az összes folyóban előfordul, holtágakban és a Balaton ban is megtalálható.


Nyilván nem magukat akarják becsapni, és hülyének sem szeretnék nézni a többieket, akik ugyanezt csinálják, elvégre mindenki tudja, hogy a kősüllő, az húsz centi, a süllő meg harminc, ha a ~ t nézzük. Pisztrángfélék tilalmi ideje: sebes pisztráng , szajbling és tavi pisztráng fogási tilalma 2napon át, szeptember - április között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések