2017. szeptember 14., csütörtök

Hitel önerő és fedezet nélkül

Hitel önerő és fedezet nélkül

Gyakran kapunk olyan kérdéseket, ahol az érdeklődők arra kíváncsiak, hogy lehetséges-e hitelt felvenni kellő nagyságú önerő hiányában. Szerencsére a válasz igen, hiszen pótfedezetként például a szülők háza bevonható, így még akár saját megtakarítás nélkül is el lehet indítani a hitelt. Nincs a hitel mögött kézzel fogható fedezet , mint egy lakáshitelnél, így csak az adós jövedelmére hagyatkozhatnak a bankok. Ebből kifolyólag sokkal szigorúbb szemmel vizsgálják a kérelmeket, és minden apró részletnek jelentősége van a bírálatnál. Ráadásul azt biztos senki nem gondolja komolyan, hogy reális egy havi 90.


Lakásvásárlásnál a vásárolandó lakás bevonható fedezetként, de ez önmagában kevés, ha nem rendelkezik készpénzzel, vagy a célingatlanon kívül egyéb ingatlan bevonására nincs lehetőség. Az ingatlanfedezet ugyanis nem terhelhető 1-ban. Azt, hogy mekkora összegű lakáshitelt tud igénybe venni és mennyi önerő szükséges, előzetes hitelbírálatot követően tudjuk meghatározni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!


A következőkben a lakáshitel feltételeit vizsgáltuk meg, hogy kaphatunk-e önerő vagy ingatlan fedezet nélkül lakáshitelt. Mivel a gazdasági válság óta az egész világon rendkívüli mértékben szigorodtak a hitelhez jutás feltételei, ebből kifolyólag sokan hatalmas problémaként és dilemmaként élik meg a kölcsönfelvétel folyamatát. Természetesen itt is vannak különbségek az egyes bankok között, például az Erste és az OTP Bank nem írnak elő önerőt felújítási hitel esetén, de a KH Banktól is azt a választ kaptuk, hogy akár önerő nélkül is finanszíroznak felújításokat. Induló tőke hiányában megoldás lehet a kiegészítő fedezet bevonása, ami lényegében azt jelenti, hogy nem egy, hanem két ingatlanra is bejegyzésre kerül a jelzálogjog (például a megvásárolandó, és a szülői lakásra).


Azonban ekkor is megfelelő hitelképességgel kell. Az általunk közvetített személyi kölcsön kisebb finanszírozok által kínált termékek, ezért maximum millió forintig tudunk kölcsönt nyújtani. Többfajta megoldás van az önerő biztosítására, mi pedig segítünk a legjobb átlátható és kiszámítható konstrukciók megtalálásában.


Hitel felvétele vagy pénzügyi lízing esetében önerőnek az adós által előteremtett saját forrást nevezzük. Ebben az esetben minimum önerővel kell rendelkezni. A hitel igényelhető forint vagy deviza alapon is. További előny, hogy ez a hitel típus türelmi idővel (alacsony törlesztőrészlet), lakás-takarékpénztárral és életbiztosítással kombináltan is igényelhető.


Hitel önerő és fedezet nélkül

Milyen hitel vehető fel ingatlan fedezet nélkül ? Minden hitelhez kell valamilyen fedezet , mert a banknak látnia kell a hitel megtérülését. Ilyen fedezet lehet például az igazolható jövedelem. A fedezet azért kell a bank számára, mert biztosítékot jelent arra az esetre, ha a hitelfelvevő nem fizetné a hitelt. A válság után komolyan szigorítottak a bankok a hitelfelvételi lehetőségeken, ami nem csak az önerő mértékére és a devizában való hitelfelvételre volt komoly hatással, hanem az alternatív lehetőségekre és az állam által adott termékekre is. Az önerő nélküli lakásvásárláshoz tehát szükség lesz egy úgynevezett pótfedezet bevonására, ami általában egy szülői, vagy nagyszülői ingatlan.


Lakáshitel felvételénél mindig felmerül a kérdés, hogy mennyi önerő szükséges hozzá? Tévhit, hogy nem lehetséges lakást vásárolni félretett pénz nélkül. Veszélyes és kockázatokkal járhat, ezért nem buzdítjuk Önt arra, hogy önerő nélkül vágjon bele a lakásvásárlásba. Ha azonban valamilyen ingatlan. Hitelönerő, hitel önerő nélkül , önerővel felvett hitel , lakáshitel önerő nélkül , nerő nélküli hitel , hitel autó- hitel szolgáltatásaink, hitel autó- hitel , lakásvásárlás önerő nélkül.


Hitel önerő és fedezet nélkül

Ennyi hitelt tudsz felvenni ingatlan fedezet nélkül. A legtöbb hitel esetében szükség van fedezetre, ami lehet ingatlan vagy más tárgyi fedezet. Fedezet nélküli hitelt is találunk, viszont minden esetben bizonyítékot kell adni a hitel visszafizetésére. Mekkora önerőre van szükség? Az önerő mértéke az igényelt vállalkozói hitel típusától és a banktól függ.


Azaz önrész nélkül vásárolhat. A meglévő és bevállalt gyermekek után járó CSOK támogatás összegét néhány bank önrészként fogadja el, míg más bankok ragaszkodnak a önerőhöz, vagy a fent említett kiegészítő fedezethez. Akár önerő és fedezet nélkül juthatsz most új gépkocsihoz, elég csak megadnod a felvenni kívánt összeget. Kalkulátorunk a autóvásárlásra szánt hitelek között állítja össze a legjobbak listáját.


Az első kérdésre a válasz: A bankok általában nem preferálják, ha önerő nélkül vágna bele egy lakásvásárlásba, de amennyiben a jövedelmi oldal rendben van és az ingatlanok is elbírják, akkor lehet olyan bankot találni, ahol sikerrel járhatunk. A második kérdésre nagyon nehéz válaszolni, hiszen szubjektív.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések