2017. szeptember 4., hétfő

Miért alszik sokat a rákos beteg

Miért alszik sokat a rákos beteg

A tumoros betegek több mint fele, mire gyógyító kezekbe vagy kórházba kerül, testsúlyának legalább tizedével nyom kevesebbet. A fogyás a tumor miatti alultápláltság jele, sokszor a daganat létére is így derül fény. Az opiátok használata, mint fájdalomcsillapító, bevett és hatékony módszer, ami nem rövidíti meg a beteg életét, de elűzi a szenvedést. A haldokló betegek gyengének érzik magukat és sokat alszanak. Láthatóak a fizikai változások, mint a légzés változása, vizelettartási problémák, és eszméletvesztés.


Miért alszik sokat a rákos beteg

Ez azt is jelenti, hogy nagyon kevés olyan beteg van, aki mutatja ezeket a tüneteket, és mégsem hal meg három napon belül. A beteg közül 45-en teljesen, 17-en részlegesen tisztában voltak az állapotukkal, ami ellentmond annak a feltételezésnek, hogy a súlyos állapotú betegek nem tudják mi a bajuk és ezért nem is lehet beszélni velük a betegségükről. Anyukám rákos , és nagyon érdekes dolgokat csinál. Félrebeszél, szinte egész nap alszik , két hónapja lábra sem tudott állni, ma pedig járókeret nélkül a saját lábán sétált a lakásban. De honnan tudjam, hogy melyik lesz az a pillanat?


Az orvos szerint fel kell készülni a legrosszabbra. Sokat fájt a feje, de a neurológus nem küldte el koponya CT-re vagy MR-re, nem látta indokoltnak, ráfogta, hogy migrénes. Ezt november 30-án közölte vele, december 3-án édesapám összeesett, rohamkocsi vitte a kórházba, ahol kiderült, hogy tenyérnyi nagyságú rosszindulatú agydaganattal állunk szemben. Ha a rákhalálozási görbének csak a két végpontját nézzük, akkor azt a következtetést is levonhatnánk, hogy alig haladunk a betegség leküzdésével, igazából nincs is mit tenni ellene, és a rák nem civilizációs betegség. USA-ban is emelkedett a rákos halálozás.


Szeretetét kifejezheti azzal, hogy biztosítja őt jelenlétéről a betegség egésze alatt. Sokat segít, ha felidézik azokat a pillanatokat, mikor a beteg segített Önön, hiszen ezzel megerősíti abban, hogy volt értelme az életének. Lesznek időszakok, mikor frusztrált, ideges, mérges és türelmetlen lesz a beteg iránt.


Ha már, mint szorongó haldokló beteg kérdezi, hogy mennyi ideje van még hátra, inkább arról kérdezzük, miért jutott ez épp most eszébe? S akkor elkezdi elmesélni: rosszat álmodtam, nem volt itt a gyerekem, a temetésemre gondoltam, szorongok. Azzal, hogy kiönti a szívét, csökken a szorongása is. Nem csak testi, lelki fájdalom is létezik, ami ugyanúgy meg tudja keseríteni a beteg életét, mint a fizikai tünetek. ITT még többet olvashatsz a háziállatok gyógyító erejéről.


Miért alszik sokat a rákos beteg

Radamenes, a gyógyító cica pedig nemcsak az embereket, de beteg kutyusokat és cicusokat is gyógyít: ITT olvashatsz róla. A besárgulás egy rákos betegnél a test ön-mérgezésének első jele? A beteg már nem tud egyedül kimenni a WC-re, sokat alszik , nincs étvágya, hasmenése van.


Konkrétan rákos , vagy más kórtól van mételyezve. Az ilyen húst, ha nagyon látszik rajta, egyszerűen kivágják az adott részt belőle, majd mehet a többi emberi fogyasztásra… Azonban sok esetben még ezt sem teszik meg, és a rákos szövetekkel teli, beteg húst vegyszerezik és „szépítgetik”, hogy ne lehessen kiszúrni. Ha béke van és nyugalom, a kutyák megdöbbentően sokat képesek aludni. Hogy mégis mennyi a sok, az kiderül az alant olvasható összefoglalóban. Vannak, akik szerint a kutyák egyszerűen azért szoktak az emberek társaságába, amert egyfajta szemételtakarító-brigádként követték a vándorló törzseket.


Reszketés, szapora légzés. Amikor egy macska túl sokat nyáladzik, ok nélkül reszket és liheg annak ellenére, hogy megerőltette volna magát valamivel, mérjük meg a lázát, és ellenőrizzük az ínyét. Eddig egész jól el volt, de most hirtelen sokat rosszabbodott az állapota. Nem tudom, hogy fog-e javulni még.


Attól a pillanattól kezdve, hogy felismerik a szervezet rákos elváltozását, a beteg különböző lelki stádiumokon megy keresztül. Elisabeth Kübler-Ross svájci pszichiáter nyomán öt állapotszakaszt különböztetnek meg: tagadás, düh, alkudozás, depresszió és elfogadás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések