2018. október 26., péntek

Katasztrófavédelem szúnyoggyérítés

Katasztrófavédelem szúnyoggyérítés

A katasztrófavédelem irányításával a héten folytatódik a június 1-jén kezdődött országos szúnyoggyérítési program. Az első hétre tervezett ezer hektárnyi, a Szigetközben és a Tisza-tónál lévő területet maradéktalanul sikerült kezelni. Minden eddiginél nagyobb területen lépnek fel a szúnyogok ellen.


Balaton-parti településen lesz szúnyoggyérítés a héten. Zala megye balatoni településein lesz a héten szúnyoggyérítés. Második hetébe lép a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés.


Tovább folytatódik a szúnyoggyérítés. Harmadik hete folyik a szúnyoggyérítés. Már hat hete gyérítik a szúnyogokat. Hét hete gyérítik a szúnyogokat.


Intenzív szúnyoggyérítés várható a héten. Változatlanul intenzív a fellépés a vérszívók ellen. Fentieket figyelembe véve, az ÁNTSZ és a Magyar Egészségügyi Gázmesterek Egyesületének javaslatai után a katasztrófavédelem felkérte a szúnyoggyérítésben és környezetvédelemi kérdésekben egyaránt jártas szakembereket, Dr. Kenyeres Zoltánt, hogy szakmai ellenőrzésük mellett legyenek.


Hogyan előzzük meg a szén-monoxid-mérgezést? A fűtőberendezések éves felülvizsgálatával, a kémények ellenőriztetésével, a szükséges levegő-utánpótlás biztosításával és megfelelő szén-monoxid-érzékelővel a mérgezés megelőzhető! A kémiai szúnyoggyérítés kezdetétől folyamatosan elérhető lesz a katasztrófavédelem honlapján, hogy melyik napon, melyik településen permeteznek. Mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy csökkenjen a szúnyogok száma, és sikeres legyen a központi szúnyoggyérítés. A légi szúnyoggyérítés az esti órákban zajlik maj a földi pedig naplementekor kezdődik.


Katasztrófavédelem szúnyoggyérítés

Utolsó hetébe lépett a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés. Ezen a héten még településen lesznek kezelések, Csongrád megyében és a Tisza-tó partján fognak permetezni földi módszerrel. Ennek előnye az, hogy a munkálatok napnyugta után zajlanak, akár éjszaka is lehet permetezni a vérszívókat, mindezt a méhek veszélyeztetése nélkül. Az érintett önkormányzatok minden esetben egyedi értesítést kapnak a szúnyoggyérítés idejéről. A kifejlett szúnyogok elleni kémiai permetezéshez használt készítmény csak az érzékenyebb repülő rovarokra van hatással, nem kell attól tartani, hogy a rovarevő madarak táplálékául szolgáló ízeltlábúak elpusztulnak a kezelés hatására.


Pár perc kellemetlenséggel akár három életet is meg lehet menteni. A lárvagyérítésre jelenleg alkalmazható biológiai készítményt továbbra is repülőről juttatják ki a területekre. Szúnyoggyérítés - Heti program.


Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést. Katasztrófavédelem - 51. A központi szúnyoggyérítési programot a katasztrófavédelem irányítja, a szúnyoggyérítés aktuális heti ütemterve a folyamatosan elérhető a katasztrófavédelem honlapján. A következő napokban ismételten kezelések lesznek a Szigetközben, Békés megyében, a fővárosban, a Csepel-szigeten, Komárom, Baja és Mohács térségében, valamint a Dunakanyarnál. Eddig már 9településen volt a katasztrófavédelem által irányított szúnyoggyérítés, összesen 4ezer hektárnyi területet kezeltek.


Két korcsoport alkotásait és írásműveit várják január végéig. Teljes ellátás alapú földgáz energia kereskedelmi szerződés. Zala megyében a holnapi nappal veszi kezdetét és péntekig tart a megye nagy részét érintő kezelés. Nyírpazony Önkormányzata értesíti a lakosságot, hogy az illetékességi területén a katasztrófavédelem koordinálásval földi kémiai úton történő szúnyoggyérítés végez július 22-én, a napnyugta utáni órákban. Széleskörű alsó-, közép- és felsőszintű tűzvédelmi szakmai és vezetői tapasztalatokkal rendelkezik.


Katasztrófavédelem szúnyoggyérítés

Több tűzesetnél, káresetnél, katasztrófahelyzetnél - köztük a hejcei légikatasztrófánál, árvíznél - látott el tűzoltásvezetői, műszaki mentési vezetői feladatokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések