2018. október 31., szerda

Májusi projekt az óvodában

Májusi projekt az óvodában

Az indiánok a felfogott esővizet összegyűjtik: két gyermek egyszerre indul és a medencéből egy-egy merőkanállal megpróbálja megtölteni az eléjük azonos távolságra helyezett poharat ( kié telik meg először)- Az indiánok megsütik a halakat: piros kendőket az előzőleg kövekből kialakított tűzgyújtó helyre visszük. A tavasz közeledtét jelzi, hogy olvad a hó, csöpög a jégcsap, kékebb az ég, zöldellni kezd az új fű, duzzadnak a rügyek, előbújnak a rovarok. Mindenki fellélegzik kicsit a hosszú tél után, a megújuló természet minket is új reményekkel, vidámsággal, új ötletekkel telít meg.


Ebben a blogban szeretném Veletek megosztani mindazt, amit az elmúlt évben az óvodáról, a gyerekekről, gyerekektől megtanultam és mindazt ami jó kedvre derít, elgondolkodtat, vagy gyönyörködtet. Egyesült Államokban – és az ország határain túl is – fontos változásokat hozott: az USA-ban szigorú törvények születtek a leveg ő és a vizek védelmére, új környezetvéd ő szervezetek alakultak, és több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre. Megvalósítható mindhárom gyermekcsoportban. Első héten megtapasztaltuk a természet változásait, megismerkedtünk az ősz jellegzetességeivel, az időjárás sajátosságaival s mindezek emberekre, állatokra és növényekre gyakorolt hatásaival. Ide lehet gyűjteni az óvodai korcsoportokhoz tartozó kidolgozott terveket,projektterveket az adott évszakokhoz kapcsolódó tevékenységekhez.


Enikő Batancs:A héten a gyümölcs témát választottuk projektünknek a 2-éves csoportomnak. Május első vasárnapján köszöntjük az édesanyákat és a nagymamákat. Az alábbiakban néhány ötletet gyűjtöttünk össze az anyák napi készülődéshez.


Az aranyló napsugárban ősszel is az erdőt jártam. Talpam alatt tarka levél, Mind-mind lerázta már a szél. Lábam előtt egy csokorba Hipp-hopp! Nagyon dühös, mérges nagyon!


Fehér pöttyök piros sapkán, itt terem az erdő alján. Nem lesz ebből vacsorátok! EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI FELADATOK AZ ÓVODÁBAN Bukovicsné Nagy Judit AZ ÓVODA AZ EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYRENDSZERBEN Élet, egészség, társadalom Az élet és az egészség.


Májusi projekt az óvodában

Az ajándékkészítés (gyertya) során érezzék át a tevékenység élményét, az adás és kapás örömét. Szeretnénk, ha a csoportba járó gyermekek és szüleik egyaránt elfogadnák az SNI gyermekeket (autista), mivel nekik még inkább érezniük kell a feltétel nélküli elfogadást és szeretetet. Az integrálás mozaikszerű, foglalkozási ágakra felosztott ismeretek helyett, a tevékenységekben komplexen jelenlévő témák különböző aspektusból való közelítését és megoldását jelenti.


Ebben a rohanó világban egyre kevesebb idő jut a személyes találkozásra. Kedves Anyukák és Apukák! A projekt -rendszer adja az integráció lehetőségeit. Ezért úgy gondoltuk, hogy létrehozunk egy blogot, ahol figyelemmel kísérhetitek óvodánk, de legfőképp csoportunk mindennapjait. Ez a téma – a projekt - olyan jellemzőkkel bír, ami a gyermekek érdeklődésre, kíváncsiságra, felfedező kedvére, vállalkozó kedvére épít (Sziklakert építés, Kresz-park az óvoda udvarára, társasjáték készítése térben, kirándulás tervezése…), és a sokféle érdekes megkínált téma közül a leginkább vonzó választására ad alkalmat.


A téma: Őszi gyümölcsök- Alma. Az ősz szépségei” projekt – Alma részprojekt. Sajnos ennek igazságát Többnyire akkor ismerjük fel, amikor Betegek vagyunk…. Ami az év első napján történik, az a néphit szerint később, az év során újra megismétlődik.


Ezért az emberek, hogy az egész évi jó szerencsét biztosítsák, igyekeznek csupa kellemes dolgot cselekedni: vidáman, rakott asztal mellett, baráti társaságban lépnek az újévbe, minden jót kívánnak egymásnak. Az újrahasznosítás jó móka, és akkor a legjobb, ha olyat alkotunk, amit később is szívesen használnak a gyerekek. Madáretető Hozzávalók: db PET palack, db fakanál, kb. Elmúlt a nyár, itt az ősz, kampósbottal jár a csősz. A présházban must csorog, forrnak már az új borok.


Az óvodában is gyakran fogyasztott zöldségek megismerése és megszerettetése. A zöldségek egészségre gyakorolt hatásának megbeszélése. Az egészséges életmód megalapozása. Környezettudatos magatartás kialakítása.


Esztétikai érzék fejlesztése. Fizikai állóképesség erősítése. Immár évek óta megrendezzük a kibővített EGÉSZSÉG HETET óvodánkban. Egészséghét az óvodában.


Az eddig egy napos eseményt, egészítettük ki olyan tevékenységekkel, melyek segítik az egészséges életvitel igényére nevelést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések