2014. december 22., hétfő

Két képből egyet photoshop

Két képből egyet photoshop

Két külön álló képből, hogy lehet egyet csinálni? Két vagy több képből egy kép szerkesztése SuperPapesz. Photoshop Tutorial For Beginners. A rétegeket és maszkokat már többször használtuk.


Ha több képet szeretnénk összeilleszteni, akkor érdemes először a balról számított első kettőből egy képet csinálni, majd ehhez hozzátenni a harmadikat és így tovább. A könnyű kopipészt lépésektől a korrekciós rétegekig és a maszkolásig. Kezdd egy egyedi egyet készítésével. Nyomd meg az F5-öt, hogy felhozd az Ecset panelt. Több száz képszerkesztési.


Dupla expozíciók készítése Két fotó egymásra keverésével szürreális hatást érhetünk el. Ha a képkupac fotókollázs-verziót használjuk, választhatunk Polaroidkép-jellegű szegélyt is. Egy sorozatnyi képből kiválaszthatjuk a legjobb arcokat és testhelyzeteket, hogy a végeredményen már mindenki tökéletesen fessen.


Két képből egyet photoshop

Ha kipipáljuk a Képfeliratok megjelenítése jelölőnégyzetet, akkor a képek alatt megjelennek a Picasa-ban hozzájuk rendelt képaláírások! Hallottam, hogy van erre valami módszer, hogy a két képet egymásra rakom, és kiretusálom, amit nem akarok ott látni. A jelenet képeinek egyesítésén túl panorámaképpé is összefűzheti a képeket.


Válaszotokat előre is köszönöm! Van egy szép színes képem egy szobáról. Az lenne a gondom, hogy ahol a színes rész végetér, ott a képből kiinduló vonalakat folytatnom kellene, tovább kellene húznom. Itt egy gyorsan összedobott példa, szabad kézzel rajzolt. A két képből szeretnék egyet csinálni, oly módon, hogy csak a kutyám legyen rajta és jómagam ne.


A Cseppfolyósítás szűrő immár az intelligens objektumokat – köztük az intelligens objektumként működő videorétegeket – is támogatja, és intelligens szűrőként érvényesül. This effect has become very popular. Itt függőlegesen fogjuk tükrözni, de figyeljünk, hogy a középpontot vigyük a segédvonalak találkozásához, vagyis az oldal közepére.


Ahogy a panelen látjuk, alul a maszk, felette a fotó, majd jön a vágómaszk létrehozása. Ezt többféleképp megtehetjük, legegyszerűbben úgy, hogy a billentyűzeten lenyomva tartjuk az Alt gombot, majd a rétegpalettán a két réteg közötti elválasztóvonal fölé visszük az egeret, és kattintunk. Ha a két kép azonos méretű: ha a SHIFT gombot is nyomva tartod míg a layer-t áthúzod az egyik képről a másikra, akkor az új képen ugyanazon a helyen fog megjelenni.


Layer Set-ek használata. Ha szöveget másol, a szövegréteget raszterizálni kell a vágólapra másolás előtt. Már csak egy dolog van hátra: lássuk, hogyan tudunk egy modern fotóból, igazán régi, fekete-fehér, gyűrött-maszatos fotót készíteni. A fenti két kép csak példa és béna.


HDR technikával a két képből egyet csinálni, vagy akár csak az eredeti raw képet alapul véve egy korrekt végeredményt szülni jpg-ben. A Távlatpont egyszerűsíti a perspektívahelyes szerkesztést olyan képeken, amelyek perspektívasíkokat (például egy épület oldalait, falait vagy emeleteit, vagy bármely más négyszögletes objektumot) tartalmaznak. Minkét esetben jobban járunk. A pattern gyakorlatilag egy végtelenített kép, mintázat, amit elsősorban hátterek kitöltésére használunk.


Két képből egyet photoshop

Ez a mintázat lehet egy teljes weboldal. Ha egyik képből szeretne átvinni egy fóliát egy másik képbe, akkor mindössze annyit kell tennie, hogy a forrásdokumentum LAYER PALETTE-jában rááll a másolni kívánt rétegre, majd nyomvatartott egérrel áthúzza a céldokumentum ablakába, majd elengedi az egeret. Szeretnék segítséget kérni, szeretnek fotókat maszkolni vagyis két képből egyet csinálni és ehhez keresek egy magyarul is tudó valamilyen ingyenes programot.


Hungary Ebben a blogban a Gimphez használható kis leírásokat, ötleteket találhattok. Ezek egy része saját ötlet, más részét pedig a neten talált (főleg PS-hoz készült) leírások alapján gimpesítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések