2014. december 17., szerda

Elhagyni a gyereket

Hogyan bírja elhagyni egy szülő a gyerekét? Ossiana Tepfenhart megkérdezett pár apukát, hogy miért hagyták el a gyerekeiket, a válaszok elég változatosak, és valószínűleg tipikus élethelyzeteket írnak le, amikben a. Az egyedülálló anyuka nem akarta elhagyni fogyatékos gyerekét. Könnyen lehet, hogy nem akarta a gyereket , de az apa rábeszélt, hogy szülje meg, utána meg majd ö neveli.


Vagy amikor elváltak, annyira rossz körülményei voltak, (Pl. beteg, munka és lakhely nélkül), hogy inkább lemondott a gyerekröl a gyerek saját érdekében, hogy legalább neki ne kelljen nyomorogni. Sosem fogom őket elhagyni , akkor sem, ha nap mint nap szenvedünk a túlélésért. Ne feledkezzetek meg a felelősségetekről, mivel a házasság közös felelősség a gyerekek felnevelésében. A történet egy hatalmas viharral kezdődött, minek következtében a család nem tudta elhagyni a repülőteret.


Nick és Jesse Faris kétéves kislánya, Brooklyn májátültetésre szorult, és, mivel egy lehetséges donor merült fel, sürgősen Chicagóba kellett volna utazniuk. Hány évesen lehet egyedül hagyni a gyereket otthon? Volt egy írásos megállapodásunk hogy hétvégén elviheti a gyereket láthatásra, így engedte meg hogy kihozzam. Viszont ő most vissza költözött Magyarországra és oda viszi. A kérdésem az lenne,megtagadhatom-e tőle ilyen formában a láthatást?


Van olyan apa aki nem akart még vagy egyáltalán gyereket ,de mivel a nők azt hiszik bármit megtehetnek ilyenkor megszülik és csodálkoznak, hogy az apa nem vesz részt az életükben és van olyan is aki meggondolja magát bepánikol és csak lelép, na őket én sem értem. Férjként megrázó lehet a helyzet. Sok esetben azonban vissza lehet keresni korábbi utalásokat, jelzéseket a feleség részéről, hogy ő még nem volt felkészülve az anyaszerepre, nem is akart gyereket , teljesen felforgatja az életüket, stb. A párkapcsolat is rámehet ilyenkor a korai gyermekvállalásra. Az orvosok és a férje, akivel még abban az időben együtt élt, mind arra biztatták, hogy adja örökbe a gyereket , hiszen a fiú csak hátráltatná az életben és soha nem lenne boldog.


Zou-nak azonban eszébe sem jutott magára hagyni gyerekét. Fehér Balázst és szerelmét a Nyerő Páros erősítette meg abban, hogy közös gyereket vállaljanak - Búcsúvideójukban azt mondták, nekik kellett volna nyerni és a játék ösztönözte őket a gyerekvállalásra. Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. Ha nem sikerül neki a fürdőszobában pisilnie, azért még dicsérd meg.


Mondd neki, hogy nagyon izgalmas, hogy már majdnem úgy tud pisilni, mint az anyukája és az apukája. Ne mutas ha ideges vagy csalódott vagy. Minden gyereknek időre van szüksége, és van, amelyiknek többre. A cumitól előreálló első fogak nemcsak látványra kellemetlenek, de akár pöszeséget is okozhatnak. Ugyanígy az állandóan szájban lévő cumi a beszédfejlődésben is gátolhatja a gyereket : a száj izmai és a nyelv ugyanis ilyenkor rendellenes helyzetben vannak, a cumizós beszéd pedig még a szülőknek is alig érthető.


Ebben az életkorban nagy erőfeszítéssel jár elaltatni éjszaka a gyereket , ha a lurkónak sehogy sem akaródzik nyugovóra térni. Ez a makacskodás azonban fontos jelzés is lehet: nem kizárt, hogy itt az ideje elhagyni a napközbeni alvást, mert a kicsinek már nincs rá szüksége. Természetesen ilyenkor sem szidjuk, büntetjük meg a gyereket , hanem megnyugtatjuk, hogy hamarosan újra képes lesz uralni záróizmait éjszaka is. Ilyen balesetek egészen hétéves korig elfogadottak, azonban ha öt éves kor körül, után még mindig gyakoriak, érdemes jobban odafigyelni rá, szakemberhez fordulni.


Szerencsére az utóbbi évtizedekben, éppen Janikovszky Évának, Csukás Istvánnak és Lázár Ervinnek köszönhetően a magyar gyermek- és ifjúsági irodalom kezdi elhagyni a didaktikusságot. Több olyan gyermekkönyv jelent meg nálunk, melyeknek célja a toleranciára nevelés ugyan, ám mindezt az irodalom eszközeivel teszi. Kiteheti-e a volt élettárs a gyereket a lakásból? Sokan csak a szakítás után szembesülnek jogaikkal, vagy éppen azok hiányával, de megijedni nem kell!


Van biztos módja annak, hogy az élettársak időben rendezzék a lakással kapcsolatos kérdéseket, és a törvény is garantál bizonyos jogokat. Mint mondta, a mélyszegénységben és a válságövezetben élő gyerekekhez tudják a legnehezebben eljuttatni az oltóanyagokat, de veszélyben vannak az otthonukat elhagyni kényszerülők is. Gyereket behelyezte egy babahordozóba arccal egy kamera felé, amivel rögzíti ahogyan azt táncmozdulatokra tanítja. Michael Jacksontól a “Beat It” című zeneszámra az apa ritmusra mozgatja fia kezét és lábát.


A még megkapaszkodók kezére is rátapos a kormány-írtuk ma a Menhely Alapítvány és A Város Mindenkié csoport közleménye alapján, most pedig itt az ombusmann figyelmeztetése: A magyar állam jelenleg nem tesz eleget a kiszolgáltatott, súlyosan és halmozottan fogyatékos tanulók megfelelő színvonalú és hozzáférhető oktatásával kapcsolatos alkotmányos feladatainak. Nem szabad elhagyni a jelölt útvonalat, és tilos bemenni az elzárt területekre, mert ezek nem véletlenül vannak elkerítve. Tanítsuk meg arra is, hogyan viselkedjen a pályán! Az előtte haladónak mindig elsőbbsége van, ha pedig előzni szeretne egy szűkebb ösvényen, akkor mindig kiabáljon, hogy melyik oldalról. Majdnem elsírta magát, de kimondta, hogy bár én vagyok a szerelme, nem fogja elhagyni a nőt, hanem vele mara és segít neki felnevelni azt a gyereket , legyen akármilyen beteg is.


Csak tátogni tudtam, nem találtam szavakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések