2014. december 11., csütörtök

Fiatalok szabadidő eltöltési szokásai

Fiatalok szabadidő eltöltési szokásai

Ez a kiadvány is egy állapotot rögzít, pillanatkép a fiatalok mindennapjairól, gon-dolkodásáról, terveiről. Véleményem szerint a szabadidő eltöltési szokások kiemelt szerepet játszanak a fiatalok személyiségfejlődésében, egészségmagatartásában, és viselkedésében. A szakdolgozatom öt fő fejezetre tagolódik. Az elsőben a szabadidő fogalmi meghatározásán és funkcióin túl, a fiatalok által kedvelt szabadidős terekre térek ki. Fiatalok szabadidő eltöltési szokásai , igényei Készítette: Focus és Inhall Stúdió Kft.


Megbízó: Józsefvárosi Önkormányzat – Rév8. A vizsgálat elkészítését az Európai Unió és a Józsefvárosi Önkormányzat támogatta. Minden dokumentum, ami a DEA-ban található, szerzői jogokkal védett. A rendszerváltás hatása ezt a területet is alaposan felforgatta.


A fiatalok szabadidő-eltöltési és művelődési szokásai. Kutatásunk másik fő csapásiránya a szabadidő - eltöltési szokások feltérképezése volt. Számos hazai kutatási eredmény bizonyította, hogy a sport egyre inkább kiszorul a magyarok, ezen beül a fiatalok életéből, s helyére olyan, főleg inaktív szórakozási, kikapcsolódási és szabadidő - eltöltési szokások és tevékenységek lépnek (pl. internetezés, tv-nézés), amelyek nem képesek kielégíteni az egyén fizikai szükségleteit. A szabadidő fogalmának problémaköre, az életmód fogalma, időmérleg, mobilitás, társadalmi rétegződés, társadalmi idő és szabadidő , free time, leiusre time, flow.


Fiatalok szabadidő eltöltési szokásai

A fizikailag passzív szabadidő eltöltési mó a tévézés és videózás magasabb arányban volt jellemző a fiatalabbakra, főként a fiúkra. Míg a falusi fiatalok körében a foci és más labdajátékok az uralkodóak, addig a budapesti fiatalok között hat-hét sportág is népszerű, és elsősorban az új és divatossá vált sportágak, úgymint az aerobic, a fitness, a testépítés, a kerékpár, a kocogás és az úszás. Szabadidő és sport az ifjúság körében (A320) Szekcióvezető: Dr. Milyen kihívásokkal jár mindez a. Nádudvari Gabriella: A szabadidő fogalma, jellemzői, a fizikálisan is aktív szabadidő -eltöltés. A szerkezeti átalakulások következtében megváltoztak az emberek anyagi lehet ségei, szórakozási, kulturálódási szokásai és a rendelkezésükre álló szabadid mennyisége is.


El térbe kerültek az otthon igénybe vehet szórakozási, szabadid - eltöltési lehet ségek Témavezet : Prazsák Gerg. A vonatkozó hazai szakirodalom viszonylag bőven tartalmaz a fiatalokkal kapcsolatos kutatásokat. Smooth Pulls Cold Glue and Traditional PDR Glue Pulling Tutorial - Duration: 13:14. LETMÓ ÉLETVITEL, ÉLETSTÍLUS Életmó életforma: II. SZABADIDŐ ELTÖLTÉST BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK.


Fiatalok szabadidő eltöltési szokásai

Ha egy fiatalnak az aktív és a passzív szabadidő eltöltési módok között kell választania, akkor gyakran az utóbbi mellett dönt. Hasonlóan alacsony azon fiatalok aránya, akik aktívak valamilyen civil szervezet életében, így szabadidős szervezetek vagy csoportok tagjai között is kevés a fiatal. Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Magyarország kultúrája a XXI. Agárdi Péter rلegyetemi tan,csc. A hallgatói sportolási szokások társadalmi tényezői határon innen és túl.


Országos Sporttudományi Kongresszus, Pécs. Nyíregyházi fiatalok szabadidő - eltöltési és sportolási szokásai. A túlzott alkoholfogyasztás elsősorban a fiatalok baráti körével, illetve a szabadidő - eltöltési formákkal hozható összefüggésbe.


Merre vezet az ifjúság útja? Juhászné Czifra Ibolya. Tanulási problémával küzdők, viselkedészavarban szenvedő gyermekek az Arany János Általános Iskola második osztályában. A fesztiválozók szabadidő - eltöltési szokásai miben változtak? A természetben való kirándulás továbbra is az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység.


Szinte minden fesztiválozó szokott legalább évente párszor kirándulni. A kitöltésre perc állt rendelkezésre, a munkát a diákok osztály-főnökei felügyelték.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések