2014. december 4., csütörtök

Balatoni elkerülő út

Az európai közbeszerzésfigyelőn megjelent az út és a hozzá épülő különszintű csomópont megépítésére vonatkozó hirdetmény. Hazai Építőgép Társulás Kft. M7-es autópálya és a 710-es út összekötő szakaszával a kivitelező Duna Aszfalt Kft. A projekt állásáról Hideg András, a beruházó NIF Zrt.


A mostani ütemben megépül a hiányzó kilométeres szakasz is. A Révei utca levezet a Dózsa György útra. A vasúti felüljáró után a Club Aliga főbejáratához érünk. Követjük a jelzést (Rózsa u., Szélső u., Sirály u., Balatoni u. – többnyire hosszú, elnyújtott emelkedővel), majd elérkezünk a 71-es út elkerülő úti körforgalmáig. Egy kilométeres új szakasz épül a főút és a sztráda találkozásánál, ahol.


Felmerül a kérdés, hogy mi szükség fine dining étteremre egy elkerülő út mellé? Pál János, a séf saját bőrén tapasztalta meg, hogy a vidéki kistelepüléseken mennyivel kisebb a kereslet a gasztronómiai különlegességekre: „Mielőtt eljöttem volna ide séfnek, négy évig saját bisztrót üzemeltettem Zalaegerszegen. Figyelj arra, hogy Győr-Moson-Sopron megyében továbbra sincsenek ingyenesen használható gyorsforgalmi utak vagy autópálya-szakaszok. Egyelőre nem épül meg a Déli elkerülő út Siófokon. Ugyan már a közbeszerzés is megtörtént, a siófoki Déli elkerülő út építésének megkezdését forráshiány miatt elhalasztják – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint.


Nem tesznek le a magvalósításról, de más műszaki tartalommal. A mintegy hét és fél kilométeres szakaszon elöregedett a burkolat, a veszprémi elkerülőn pedig a lámpás csomópontok miatt rendre feltorlódnak az autók, nem. A fejlesztést kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány.


Az első ütemben mintegy kilométernyi kétszer két sávos út , kilométer hosszú egyéb országos útszakasz készült el. A második ütemben kilométernyi kétszer két sávos, valamint kilométer hosszú egyéb országos út épült, összesen mintegy milliárd forintból. Az új elkerülő út nyomvonala az autópályával párhuzamosan halad maj így nem kell tartani attól, hogy a Belvárostól délre eső utcákban megnövekszik a forgalom. Elkészült a Keszthelyt északról elkerülő út három és fél kilométer hosszú szakasza.


Balatoni elkerülő út

Az összesen km hosszú új nyomvonalú útnak ezt a részét a nyári turistaidény hátralévő főszezonjában a közlekedők már használhatják is. A ma délutáni átadási ünnepség után vehették birtokba az autósok az új szakaszt. Ebből gazdaságfejlesztésre milliárdot költene Vásárhelyen, ennek lehet része a keleti elkerülő út is. Mint az lakossági fórumon és a közgyűlési beszámolóban is elhangzott, a beruházás minden feltétele adott, a tervek is elkészültek, így a program elfogadása esetén máris indulhat az építkezés.


Az útvonalakat kipróbáltuk, és eddigi tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy akár órákat is lehet spórolni a fel és lejutásnál, arról nem is beszélve, hogy szinte nem is kell lépésben haladni, vagy állni a dugóban, hanem mindenféle idegeskedés nélkül folyamatosan lehet közlekedni. M5-ös autópálya közötti szakasza. A kormány a hatósági ügyintézés szempontjából nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá nyilvánította a 8-as számú főút Veszprémet elkerülő szakaszát – írja a napi. Az Izsáki út négysávúsítása egyelőre csak kis szakaszon lehetséges. Az aluljárót nem zárnák le teljesen az átépítés idejére.


Balatoni elkerülő út

Szentendre Vasúti villasor 6. Székesfehérvár Balatoni út Szekszárd Pásztor út 6. Küldd el nekünk az adatait, csatolj egy fotót, írd meg a véleményed és értekeld! Koncentrálj konkrét, személyes élményeidre. A májusi testületi ülésen volt először a déli elkerülő út problematikája a képviselő-testület előtt, mikor is született egy határozat, mely szerint Lapos Gábor városfejlesztési tanácsnok urat és a beruházási tanácsnokot bízta meg a testület, hogy a nyári hónapokban ismerkedjen meg a korábbi elkerülő út.


A népszerű romantikus énekes hivatalos csatornája. Balázs Pali már éve a romantika színpadán! SZUPERKONCERT NOVEMBER 19-ÉN BUDAPESTEN, A RAM COLOS.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések