2014. december 2., kedd

J és ly gyakorló feladatok 2 osztály

Magyar nyelv- és irodalom feladatok 2. Pótold a mondatvégi írásjelet és mondatfajtát! GYAKORLÓ FELADATOK A MONDATFAJTÁKHOZ 2. OSZTÁLY - tanitoikincseim. A melléknevekben szereplő j és ly betűkettőzés Olyan írásmegoldás, amelyben adott betűket kettőznek, példája lehet a teljes hasonulás jelölt szóalakjának leírási szabálya. Ez fontos szelete a magyar nyelvnek. A J vagy Ly ebben játszva segít a gyermekeknek elsajátítani melyik szóhoz melyik betű tartozik.


J és ly gyakorló feladatok 2 osztály

A j -s és ly -os szavaknak a helyesírására nincsenek konkrét helyesírási szabályok, ezért ezeket csak sok gyakorlással lehet megtanulni. A Tantaki J -s és ly -os szavak gyakorlója 2feladaton keresztül gyakorolhatod gyermekeddel ezeknek a szavaknak a helyes leírását. Az első négy osztály szójegyzékén kívül közel 4j -t vagy ly -t tartalmazó szó helyesírása is gyakorolható a programmal.


A szófajok összefoglalásához kérlek nézzétek meg ezt a kis videót! Oldjátok meg a feladatokat is! A munkafüzet bőséges feladatot kínál az alapvető helyesírási ismeretek gyakorlásához, valamint az íráskészség fejlesztéséhez.


A szerző által írt rövid történetek mesekeretbe foglalják a tananyagot, olvasásra serkentik a kisdiákokat. A nyelvtan feladatok , környezetismeret feladatok , matematika feladatgyűjtemények és egyéb tantárgyakhoz kapcsolódó fejlesztő játékok ezzel a feladatkeresővel könnyen elérhetők. Okos Doboz matematika, írás, olvasás, nyelvtan, környezetismeret, természetismeret, biológia, földrajz, egészségnevelés stb.


Munkafüzetünk célja, hogy többféle feladattípuson keresztül játszva sajátítsák el a gyerekek, hogy mikor kell j vagy ly betűt írni. Ehhez nyújtanak segítséget a sokszínű játékos és érdekes gyakorlatok, valamint a hátul található szójegyzék. Minden napra” találhatsz érdekes feladatokat ebben a munkafüzetben, amelyek segítenek abban, hogy szebben kanyarodjanak a betűk, hogy jobban görbüljenek a számjegyek, hogy színesedjen a szókincsed. A hangokról és a betûkrõl tanult ismeretek összefoglalása, rendszerezése tanulási gyakorlat képesség,, döntési képesség tanulási gyakorlat, tervezés, önkontroll, konfliktus-kezelõ képesség, kooperativitás, tolerancia,, döntési képesség.


J és ly gyakorló feladatok 2 osztály

Helytelen megoldás esetén nincs pontlevonás. Gyakorló feladatok minden napra 2. Olvasd el a mondatokat! A gyakorlófeladatok a kombinációs pontszámba nem tartoznak bele. Az erdei fákon a légtornászok ügyességével ugrándozik a mókus. Bundája és nagy lompos farka általában vörös, de akad szürke színű is.


Ha egyik fáról a másikra ugrik, ejtőernyőként működik a farka, és fékezi az esést. Bemutatom hogyan kell készíteni get, set metódusokat. Több információ Ezt a pint Nagy Edit által – több másik mellett – itt találod: nyelvtan. A nyelvtani ismeretek minél mélyebb bevésődésére nyújt gyakorlóanyagot.


Nyelvtan gyakorló munkafüzet 2. Fejleszti a gondolkodási képességeket. Kapcsolatot teremt a magyar nyelvtan és a hétköznapi élet között. Helyesírási gyakorló munkafüzet – -4. Ez az oldal összegyűjt több oldalról feladványokat, fejtörőket, amiket a gyerekek örömmel oldanak meg. Remélem tudok segíteni.


Ebben a játékban a logikádra és a gyorsaságodra is szükség van. Adott idő alatt a megadott betűkből minél több értelmes magyar szót kell alkotni. Húzd alá a mondatba illő igealakot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések