2014. december 10., szerda

Szájsebészeti műtét menete

A szövődmények elkerülése érdekében mi magunk is sok mindent tehetünk a szájsebészeti beavatkozások után. A legfontosabb persze, hogy betartsuk az orvos utasításait. Közvetlenül a műtét után behelyezett géztampont ne vegye ki idő előtt. Szájsebészeti műtétek utáni sebgyógyulás egyik fő kockázati tényezője a dohányzás. A beavatkozás sikerének biztosítása érdekében kérjük, hogy a műtét napján, ha csak lehet, ne gyújtson rá, s az azt követő hetekben minimálisra csökkentse a nikotin bevitelét!


Köszönjük, hogy bizalmával rendelőnket tisztelte meg! Néhány jó tanács, ha már megtörtént a szájsebészeti beavatkozás: – A műtét napján, valamint az azt követő néhány napban ne öblögessen, továbbá a műtéti területet ne szívogassa! A géztampont, amelyet a műtét során helyeztek be, ne vegye ki idő előtt! A bölcsességfog eltávolítása műtét segítségével. Abban az esetben, ha a bölcsességfog növekedési iránya eltér a normálistól és nem, vagy csak részben tört elő, sajnos a foghúzáshoz szájsebészeti műtétre van szükség, amely során felnyitják az érintett területet.


Mindezért mi csak annyit várunk el, hogy tiszteljen meg bennünket a jelenlétével a megbeszélt időpontban. Mint bármelyik fogászati kezelés, a szájsebészeti beavatkozások is helyi érzéstelenítésben, teljesen fájdalommentesen történnek. Igény esetén, a beavatkozásokat altatásban is végezzük.


Szájsebészeti műtét menete

Ha a páciens előzőleg fogsort viselt, pár nappal a műtét után már ismét hordhatja, ha a pótlást erre alkalmassá tettük. Technikánk eredményeképpen pácienseinknek négy helyett elég egy műtéten átesnie, ami után a gyógyulás gyors és kiszámítható. Műtét után előforduló tünetek, jelenségek A helyi érzéstelenítő miatt a nyelv, áll és az ajak zsibbadása történik, melynek hatása náhány órán át tart, majd elmúlik.


Ezalatt az idő alatt enni nem szaba mert az érzéstelenség miatt könnyen a nyelvünkre, arcunkra haraphatunk, ezzel újabb fájdalmas sebeket okozva. Na meg a hangoktól a műtét közben. De hát túl kell esni rajta sajnos, mert ahogy nőnek ki ezek a kis szemetek, a többi fogam kezd összetorlódni.


Szerencsére nekem nem állnak extrém helyzetben, és a doki is azt mondta, hogy még nem nőttek ki teljesen, ilyenkor a legkönnyebb kiszedni. Ilyenkor a fogó felhelyezésekor a fog azonnal összeroppanna. Műtétet kell alkalmaznunk, ha a röntgenen jól láthatóan erősen görbültek, vagy szétállóak a gyökerek. Szóba jöhet továbbá beékelődött bölcsességfog vagy felső szem-, illetve őrlő fogaknál, a közeli arcüreg miatt is a műtét lehetősége.


Műtét előtt érdemes enni, inni, nem éhgyomorra érkezni a rendelőbe. Ha komolyabb csontműtét van kilátásban, érdemes aznapra szabadságot kivenni, a műtét után otthon pihenni. Homeopátiában otthonos pácienseknek ilyenkor előkészítésként Árnika Montana és Symphytum homeopátiás szer javasolható, mely gyógyszerek. Egy fog elmozdulása révén pedig az egész fogív egysége megbomlik.


Szájsebészeti műtét menete

A fogak vándorlásba kezdenek, így az egyszerű szájsebészeti beavatkozás helyett, a későbbiekben talán sokkal összetettebb kezelésekre. Nem csak homeopáthia hívő páciensek számoltak be arról, hogy van ebben valami… mindenfajta műtét (nem csak szájsebészeti !) esetén érdemes kipróbálni az Arnica Chomeopáthiás készítményt. Az Arnica csökkenti a vérzést, a gyulladást és a fájdalmat, segíti és gyorsítja a gyógyulást! Minden implantációs beavatkozás, ill.


Mi az, amire oda kell figyelni? A szájsebészeti műtétek utáni komplikációk megelőzése érdekében mi magunk is sokat tehetünk. A fog eredetű ciszták ellátása helyi érzéstelenítésben egy ambuláns szájsebészeti műtét keretében történik. Sok esetben a cisztaeltávolító műtét során szükség van a fog eltávolítására is.


Szájsebészeti műtét menete

A fogászati implantátumot helyi érzéstelenítésben, egy ambuláns szájsebészeti műtét keretében végezzük el. Az ínyen ejtett metszés után a fogimplantációs rendszerhez tartozó előfúrók segítségével elkészítjük az implantátum fészket a csontba. A műtét célja a ciszta hámbélésének teljes eltávolítása és a keletkezett csontdefektus megszüntetése. Ha a hámbélés eltávolítása nem tökéletes, a ciszta újra kifejlődik.


A fogműtét menete : Helyi érzéstelenítésben a fogat szájsebészeti műtéttel feltárjuk, majd speciális fogszabályozó készüléket ragasztunk rá, melyet az előzetesen felhelyezett fix fogszabályozóhoz (vagy a csontba helyezett fogszabalyozó csavarhoz) rögzítünk. Teendők szájsebészeti műtét után Általában megszívlelendőek az alábbiak: A sebet szívogatni és öblögetni nem szabad , mert a véralvadék eltávolításával a sebüreg könnyen elfertőződhet. A műtét után: A műtét után azonnal élesen lát mindenféle segédeszköz nélkül. Vannak, akik még megszokásból a homlokukhoz nyúlnak, hogy feltolják a már nem létező szemüvegüket, majd örömükben tesztelik, hogy mi mindent látnak, amit műtét előtt még szemüvegben sem láttak. Implant Corner Szájsebészet Budapest Budapest XII.


A sebészi fogeltávolítás menete Metszést ejtünk az ínyen, majd speciális szájsebészeti fúróval eltávolítjuk a fogat körülvevő csontot, majd szájsebészeti emelők segítségével kiemeljük a fogat vagy foggyökeret a fogágyból. Ezután a sebüregből az esetleges gyulladt szövetrészeket eltávolítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések