2014. december 4., csütörtök

Padödö miről kapta a nevét

Skip trial month free. Tudod-e, miről kapta a nevét a Holt-tenger? Vagy valaha a fehérvári pecások kedv.


A technológia egy középkori dán királyról kapta a nevét , egész pontosan a I. Haraldról, akit dánul Harald “Blåtand” Gormssonnak hívtak, és a 900-as években uralkodott. A Blåtand valójában egy becenév, ami „Kékfogút” jelent, tehát „Kékfogú Harald király, vagyis angolul „King Harald Bluetooth”. Afrika a latin terra africa kifejezésből kapta a nevét, az ókori rómaiak hívták így Afrika általuk ismert, északi partvidékét, ahol hasonló nevű provinciát is alapítottak. Feltehetőleg a latin africa („napfényes”) vagy a görög aphriké („nem hideg”) szóból ered. Honnan kapta a nevét a Tejútrendszer?


Természetesen ennek a sztorinak is az isteni mellek állnak a középpontjában. Március: Mars római istenről kapta a nevét (a háború istene). Az év harmadik hónapja, napos. Eredetileg az első hónap volt.


Padödö miről kapta a nevét

Régi magyar neve: böjt máshava (vagy böjtmás hava). A tavaszra utal, nyílnak a virágok, zöldellnek a fák. A múlt században például a turista kiadványok, olyan magyarázatot is megemlítenek környékbeli néphagyományok alapján, miszerint a hely arról kapta a nevét , hogy a Dobogókő-hegy belseje üres, hatalmas termek vannak benne, és ha a hegy tetején valamilyen ok miatt, egy sziklatömb leszakad és végig gurul a völgybe, a. A nevét a Marshall-szigetek részét képező Bikini-atollról kapta , mivel Reard úgy gondolta, az ott végzett kísérleti atomrobbantásokhoz hasonló hatást válthat ki a férfiakból. A pálmafélék az egyik legnépszerűbb szobanövények közé tartoznak, így hazánkban is nagyon keresett.


Ezek közül is talán a filodendron az, amelyik különleges helyet foglal el a magyar otthonokban. Közismertebb neve a könnyező pálma, hiszen levélcsúcsain reggelente megjelenő vízcseppekről kapta. Nevét onnan kapta , hogy egy régi hagyomány szerint szimbiózisban él a nílusi krokodillal (Crocodylus niloticus), amelynek kitátott szájában járkálva kicsipegeti az élősködőket és a húsmaradékot a fogai közül. Miről kapta a nevét Udvarhelyszék? A székely találékonyságról.


Padödö miről kapta a nevét

Mert a székely az olyan, hogy ha nem elég zöld a székház előtt a kertje. Az Égei-tenger északi részén lévő szigeten található a mesés Márvány-öböl (vagy Szaliara), amely a part hófehér homokjáról és az egyedülálló látványt nyújtó márványkavicsokról kapta nevét , amelyek attól is olyan különlegesek, hogy a hullámzás gömbölyűre csiszolta őket. Deák Ferencet már kortársai is úgy hívták: a Haza bölcse. Mai napig aktuális útmutatásai bebizonyították, nagyon is rászolgált erre a névre! A fehéroroszok nevét nyugati oroszként is eredeztetik a perzsa égtájakból is.


Keleti környékének lakói Fehér-tenger néven is ismerték az ókorban. A csúcs elnevezése kapcsán joggal merül fel a kérdés: vajon miről kapta a nevét ez a csúcs, melyhez számtalan legenda kötődik. Patacs mellett található a Bika-domb, mely nyilvánvalóan egy bikáról kapta a nevét. Nem is akármilyen bikáról, hanem a környék tenyészbikájáról, akihez a helyiek rendszeresen vitték teheneiket. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park fokozottan védett területén, Balatonederics külterületén, a Keszthelyi-fennsík délkeleti részén, a Balatonederics-fennsík, más néven Edericsi-fennsík keleti peremén, az Ederics-hegy csúcsától északkeletre, 1méterre, a Szél-lik bejáratától 1méterre, az erdős, sziklakibúvásos hegyoldalban, 3méter tengerszint.


Olyan linket keresek ahol fel van sorolva a keresztnevek és az, hogy mondjuk tavaly hány baba kapta az adott nevet. Vki ismer ilyen linket? Mivel januárban érkeztek, a hónap nevét adták a vízfelületnek, és csak később jöttek rá, hogy amit ők folyótorkolatnak hittek, az valójában a mai Guanabara-öböl.


A legdurvább pletyka, amit a Golfról hallottál Nem találod ki, miről kapta a nevét. Golf névadója nem más, mint? Azon a helyen, ahol ma a Tátra található, a legenda szerint egykor hatalmas síkság terült el. A mítoszok a tatárok vad támadásáról szólnak, akik a mai Szlovákia és Lengyelország közötti síkságon csaptak össze ott élő őseinkkel. A pina colada szó szerinti jelentése: szűrt ananász.


Cikkek kábelekről és átalakítókról. Jó minőségű hangátvitel optikai kábelen - TOSLINK. Sokan már találkoztak az optikai kábel fogalmával, viszont észrevehettük, hogy nem csak számítógépeknél, hanem hangfalaknál, televízióknál és játékkonzolokon is megtalálható ez az ajzat.


Kiről kapta nevét az Oscar-díj?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések