2014. december 1., hétfő

Érzelmi kártyák gyerekeknek

Ha az érzelmekről szeretnétek beszélni és tudatosítani, hogyan is érzitek magatokat és mi vezethet ehhez az érzéshez, akkor az érzelmi kártyák segítségetekre lehetnek ebben. Például időszakonként meghatározhatjátok, hogyan is érzitek magatokat, használva a gyönyörűen illusztrált kártyákat. Azóta az érzelmi intelligenciáról tartanak tréningetek, előadásokat. Termékpalettájukon felnőtteknek, gyerekeknek szóló, mesekönyv, gyakorló feladatsor és kártya is szerepel. A mi témánk az interjún ez utóbbi lett volna, valahogy mégis folyton a szülők érzelmi intelligenciájánál lyukadtunk ki.


Az Érzelmi kártyák pedig nagy segítséget nyújtanak, ha az érzelmekről szeretnétek beszélni és tudatosítani, hogyan is érzitek magatokat és mi vezethet az adott érzéshez. Arra is használhatjátok, hogy időszakonként meghatározzátok, hogyan is érzitek magatokat, használva a gyönyörűen illusztrált kártyákat. A Boldogító erősségek kártyajáték azoknak a gyerekeknek készült, akiket szüleik boldognak, kiegyensúlyozottnak, sikeresnek és elégedettnek szeretnének látni. Redő Júlia Együttműködő Kommunikáció tréner és a Kompátia Életkerekítő Játékok egyik alkotója. Ez a közösségépítő- és érzelmi intelligenciafejlesztő játék óvodában, iskolában és oktatási intézményeken kívül is segíti azt, hogy nyitottan és empátiával kommunikáljunk egymással.


Alapvető fontosságú, hogy kiegyensúlyozott gyerekeket neveljek, akik érzelmi. Ezt a tablót színesítik, és gazdagítják az ÉRZELEM KÁRTYÁK. A verbalitást nélkülözve a kártyák ideálisak fiatal gyerekeknek és alacsony. Az érzelmek birodalma társasjátékkal. Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.


Érzelmi kártyák gyerekeknek

A kis-, középső csoportosaink számára természetesen fokozatosan bővül az érzelmi intelligenciát gazdagító játékok, eszközök köre. Nemrég készült el a GONDEVŐ nk, mely egy olyan fadoboz, amibe a gyerekek belerakhatják a lerajzolt (vagy valamilyen formában megjelenített) gondjukat, problémájukat, amit a Gondevő elrágcsál. Kártyajátékok gyerekeknek. A legjobb kártyajátékok választéka gyerekeknek itt. Segít a gyerekeknek , hogy megtanulják beazonosítani, hogyan is éreznek, és használhatjátok egyfajta hangulat-érzelem azonosításra.


Ha módosított memoryként használjátok, akkor minden alkalommal, mikor valamelyik játékos megtalál egy párt, mindenki a körben mesél egy történetet, amikor ő úgy érezte magát, ahogy az. Játékok iskolás korba lépő gyerekeknek , ovisoknak és alsósoknak – kreatív játékok, építőjátékok, társasjátékok, logikai játékok és különböző képességeket fejlesztő, tanulójátékok ötéves, hatéves, hétéves gyerekeknek. A szülők és a gyerekek ezeknek a játékos feladatoknak, bibliai cikkeknek és bibliai kártyáknak a segítségével valódi értékeket tanulhatnak.


Érzelmi kártyák gyerekeknek

Egy izgalmas, készülődéssel teli, sürgős-forgós nap után, nincs is jobb érzés, mint este, meghitt családi környezetben, a takaró alá közösen bebújva elolvasni egy mesét a gyermekünknek. Itt mindjárt kettő, a témához szorosan kapcsolódó művet is ajánlunk. Az Érzelmi biztonságot, hiszen szülőként az érzelmi biztonság megadása a legjobb lehetőségünk arra, hogy megvédjük gyerekeinket a normálisnál nagyobb mértékű szorongástól, a sodródástól, a személytelen, így személyiséget roncsoló.


A legtöbb érzelmi zsarolás hátterében egyetlen érzelem áll: a félelem. Félelem attól, hogy “egyedül maradok, ha kirepül a gyerek ”, hogy “nem vagyok elég jó”, hogy “nem fogadnak el”, hogy “nem ismernek el”, hogy “nem viszonozzák az áldozatomat” és így tovább. Erre minden gyerek megenyhül, lehet, hogy még kicsit sir vagy kiönti a szivét, de ha látja, hogy elfogadóak vagyunk az érzelmei iránt, hamar újra jobb kedve lesz. Az is lehet, hogy egy erősebb akaratú gyerek megsértődik és elvonul.


Érzelmi kártyák gyerekeknek

Akik nem érzelmi fejlesztő szülők, azokat három csoportba sorolják, az alapján, hogy mit kezdenek a gyerek negatív érzelmeivel – vagyis hogyan viselkedünk, amikor a hároméves visít, a nyolcéves zokog, vagy épp a kamasz ajtót csapkod és duzzog. A gyerekkori zenetanulás nem csak az érzelmi intelligenciát növeli: ok, ami még mellette szól - A zenetanulás rengeteg pozitív változást okozhat a gyerekek agyában, ezáltal fejleszti mentális képességeiket. EQ fejlesztés - Érzelmi kártyák és memory, Az Érzelmi kártyákkal az érzelmeket hozhatod be a mindennapokba.


Stresszkezelés gyerekeknek Adódnak olyan esetek, amikor a gyermekek nehezen birkóznak meg új élethelyzetekkel, változik testük, alakul személyiségük és szerezhetnek olyan sérüléseket, amik negatívan hatnak fejlődésükre. Talán kevesen tudják, de már egészen kiskortól fejleszthető. Az önértékelés és önbizalom fejlesztése nagyon fontos ága a képesség fejlesztésnek. Idetartozik még az önállóság, a feladattudat és az érzelmek felismerése. Ezek mind az érzelmi akarati élet fejlődéséhez tartoznak, amelyek játékosan is fejleszthetőek.


A gyermek érzelmi fejlődése Az óvodáskorú gyermek életében fontos szerepet tölt be az érzelem, minden cselekvése, megnyilvánulása érzelmein keresztül befolyásolható, illetve közelíthető meg. Ekkor még érzelmei labilisak (egyik pillanatban boldog, kiegyensúlyozott, a másikban pedig teljes elkeseredettségbe képes átváltani), illetve polarizáltak. Ez az érzelmi büntetés egy fajtája, ami rosszabb, mint a testi fenyítés. A játékszabályok nem világosak. A gyerek nem tudja, mire számíthat, ha ellentmond az anyjának, ezért megtanul gyerekként alkalmazkodni anyja kívánságaihoz, aki a tolerancia és a nagylelkűség látszatát kelti.


Vitatott kérdés, hogy a papír-alapú vagy az elektronikus csoportnapló készítése és vezetése célszerűbb. A papír-alapúnak egy előnye van, hogy ragasztós színes jelzőcsíkokkal lehet jelezni a váltótásr óvodapedagógus számára, ha valami fontos, új dolgot rögzítettünk (pl. kiderült a gyermekről, hogy allergiás valamire, válnak a szülei, stb.).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések